Zaterdag
23-07-2022 10:30
Zuiderwaterliniepad 12e etappe Empel - Lithoijen
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Empel - Lithoijen (carpoolen)  afstand 17 km  aantal deelnemers op dit moment 7
< vorige |  agenda  | volgende >
 Omschrijving 
De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. We gaan bij deze LAW (290 km) genieten van de gezellige historische vestingsteden, van de forten en de bijzondere natuur.

Deze wandeletappe zullen wij van Empel naar Lithoijen gaan wandelen. We wandelen door het rustgevende landschap langs de Maas. Vanaf de dijken genieten we van mooie vergezichten over het water aan de ene kant en van de rijke landschappen aan de andere kant. Maar laat je niet misleiden door de kalme sfeer. Het leven aan de Maas was niet zo altijd sereen. Van een offerplaats uit de ijzertijd tot een Romeinse tempel: het kalme wateropvlak kent een roerige geschiedenis. Er is zelfs bewijs gevonden dat de Romeinse veldheer Julius Ceasar rond het jaar 55 aanwezig was bij Empel en Lith. Er zijn Romeinse resten gevonden die duiden op een strijd tussen het Romeinse leger en een aantal Germaanse stammen. De dijken die in de 13e eeuw langs de Maas werden aangelegd, moesten het rivierwater beteugelen om de binnendijkse grond bruikbaar te houden. Bij Lith passeren we een imposant stuw- en sluizencomplex.

 Hoe kom ik er?
Met de auto

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
LAW Zuiderwaterliniepad/Routes in Brabant

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl