Zaterdag
25-06-2022 10:00
Zuiderwaterliniepad 11e etappe Haarsteeg - Empel
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Haarsteeg - Empel (carpoolen)  afstand 22  aantal deelnemers op dit moment 9
 Omschrijving 
De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. We gaan bij deze LAW (290 km) genieten van de gezellige historische vestingsteden, van de forten en de bijzondere natuur.

We wandelen vandaag van Haarsteeg naar Empel ten noorden van Den Bosch. De wandelroute loopt niet via de binnenstad van s-Hertogenbosch (of Den Bosch), we wandelen net ten noorden van de bebouwde kom door natuurgebied de Diezemonding. Dit is een voormalig inudatiegebied dat onder water gezet kon worden ter bescherming van s-Hertogenbosch. Tegenwoordig is het een plek voor bijzondere dieren, zoals konikpaarden en een kudde rode geuzen (runderen). Op weg naar Empel wandelen we ook nog langs Fort Crevecoeur. Dit is een 16e eeuws fort verborgen in de natuur. Hoewel het fort er tegenwoordig verwilderd bij ligt, speelde het een belangrijke rol in de militaire geschiedenis van s-Hertogenbosch. Het fort werd eeuwenlang veroverd en weer heroverd. Zo kwam het in Hollandse, Franse, Spaanse en Duitse handen. We wandelen via de Empelsedijk langs de kronkelende en slingerende Maas. We komen ook nog langs het idyllische dorpje Oud-Empel.

 Hoe kom ik er?
Met de auto.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
LAW Zuiderwaterliniepad/Routes in Brabant

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 10)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl