Zaterdag
04-12-2021 10:05
Langs de Lange Linschoten, Oudewater en Reeuwijkse Plassen
provincie Utrecht vertrekpunt eindpunt NS Woerden - NS Gouda Goverwelle  afstand 25 km  aantal deelnemers op dit moment 10
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Oudewater heeft veel monumenten. De binnenstad is voor een groot deel tot beschermd stadsgezicht verklaard, en heeft 128 gemeentelijke monumenten en 141 rijksmonumenten. Een toeristische attractie van Oudewater is de Waag, die sinds de 16e eeuw dienst doet als heksenwaag.

De Lange Linschoten is een water dat van Linschoten naar Oudewater loopt.komt in Oudewater uit in de Hollandse IJssel middels een sluis. Bij Linschoten loopt de Lange Linschoten door het Linschoterbos.In het bos staat het landgoed Huis te Linschoten.Het Huis te Linschoten ligt in een door landschapsarchitect Jan David Zocher in 1834 heringericht park dat met een buitengracht is omzoomd.

De Reeuwijkse plassen zijn dertien plassen tussen Bodegraven en Gouda, ten oosten van het dorp Reeuwijk. Ze zijn van elkaar gescheiden door smalle weggetjes. De plassen hebben allemaal een rechthoekige vorm, waarin de vroegere verkaveling van de veengronden uit de tijd van de Grote Ontginning nog valt te herkennen. De totale oppervlakte is circa 735 hectare.

We maken vandaag een gevarieerde wandeling door dit deel van het Groene Hart. Vanaf station Woerden lopen we over een slingerende weg en hebben nog zicht op het landgoed Linschoten. Vervolgens lopen we langs de Lange Linschoten naar het mooie plaatsje Oudewater. Na de koffiestop lopen we verder over een onverharde tiendweg, met aan weerszijden mooie vergezichten, naar Hekendorp. Vervolgens lopen we langs de Wiericke naar de molen bij Put van Kruijt. De laatste kilometers lopen we langs de Reeuwijkse Plassen naar eindpunt station Gouda Goverwelle.

 Hoe kom ik er?
per trein/auto

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 12)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl