Deze activiteit is opgeslagen als `concept`. Concept-wandelingen worden niet gepubliceerd. Ingeplande wandelingen wel. Klik hiervoor op `wijzig` en op `verzenden`.
Zaterdag
18-09-2021 10:45
Struinen langs de Maas en Waal   wijzig   verwijderen
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt NS Gorinchem (rondwandeling)  afstand 19  aantal deelnemers op dit moment 0
 Omschrijving 
In deze wandeling wil ik graag struinen langs de Maas en Waal aan het eind komen we uit bij Slot Loevestein. Vandaar uit nemen we de pontje terug naar Gorinchem. Ik wil deze dag beginnen vanuit NS station Gorinchem. Via de vestingswallen lopen we naar de buiten de waterpoort om daar op pontje te stappen richting Woudrichem. Na het verlaten van het pontje lopen we door het vestingstadje naar de Maasdijk. Onderdijks langs de oevers van de Maas lopen we richting van Andel/Poederoijen en komen we bij de Wilhelminasluis uit. Net daar voor lopen we nog door het natuurgebied Struikwaard. Halverwege maken we net na de Wilhelminasluis een horeca stop bij Brasserie De Buurman. Na de horecastop lopen we langs een Fort en lopen we via de brede uiterwaarden van de Waal richting het Slot Loevestein. Vandaar uit nemen we weer het pontje terug naar Gorinchem. In Gorinchem kunnen we ook nog eventueel een rondje doen door deze mooie vestingstad. Gorinchem is ondanks door de ANWB uitgeroepen tot de allermooiste vestingstad van Nederland. Tot slot wil ik deze wandeldag (voor de liefhebbers), afsluiten met een drankje en eventueel een hapje op het terras van de Grote Markt.

 Hoe kom ik er?
Met de trein vanuit Dordrecht richting Gorinchem of vanuit Geldermalsen richting Gorinchem. Je kan ook de snelbus nemen vanuit Utrecht CS richting NS Gorinchem. Met de auto via de A15 of A27. Je kan (op zaterdag) gratis parkeren voor en naast het stadhuis van de gemeente Gorinchem. (het treinstation zit bijna naast het stadhuis) De NS parkeerplaats is tegen betaling.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht en we lopen daarbij over bestaande wandelpaden

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 7)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl