Donderdag
13-05 t/m Zondag
16-05-2021
Dutch Mountain Trail de kampeer editie
provincie Limburg vertrekpunt eindpunt Station Eygelshoven - Maastricht  afstand 28+23+26+24  aantal deelnemers op dit moment 2
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Ter gelegenheid van het Dutch Mountain Film Festival en geheel in traditie van de Jubilaumswege in de Alpen, is de Dutch Mountain Trail uitgezet.

Het is dan wel niet de langste, maar wel de zwaarste wandeling van Nederland, die best wel kan concurreren met een serieuze tocht in de "echte" bergen.

Het is een ruige wandeltocht van 101 km lang die Seven Summits (toppen) met elkaar verbindt. Hij loopt van station Eygelshoven (Kerkrade) naar station Maastricht over een route waar het echte berggevoel nooit ver weg is. Snelstromende beken, (alpen)weides, rotswanden en natuurlijk spectaculaire vergezichten welke ons zullen uitdagen en laten genieten.

Ga je mee met de kampeer editie van deze gave unieke trail.

Dag 1 Hemelvaartsdag 13/5 verzamelen we om 10.00 op station Eygelshoven waar de Dutch Mountain Trail start. Vandaag lopen we 28 km richting Vaals. En beklimmen we de eerste 2 bergen van de Seven Summits, de Wilhelminaberg aan het begin en de Schneeberg aan het eind.
We overnachten op camping Hoeve de Gastmolen bij Vaals.

Dag 2 vrijdag 14/5 na een goed ontbijt met verse broodjes (die we op camping kunnen bestellen) in hopelijk een lekker zonnetje maken we ons op voor etappe 2 richting Gulpen.

Een wandeling van 23km waar we nr 3 van de Seven Summits beklimmen het Eyserbos.
Na weer een mooie tocht door de Nederlandse Bergen, komen we uiteindelijk aan op camping Osebos waar we vandaag overnachten.

Dag 3 zaterdag 15/5 na weer een goed ontbijt maken we ons op voor etappe 3 een wandeling van 26km richting Mheer. Vandaag beklimmen we de Gulperberg, Hakkenberg en Kattenroth, nr 4,5 en 6 van de Seven Summits.

Via de afdaling van de Kattenroth komen we op ons overnachtingsadres in Noorbeek aan.
Camping Grensheuvel.
We maken er een leuke laatste avond maar gaan niet te laat slapen zodat we uitgerust zijn voor de alweer de laatste dag.

Dag 4 zondag 16/5 de laatste etappe is 24km en eindigen we in het centrum van Maastricht. Vandaag beklimmen we de laatste berg van de Seven Summits D n Observant.

En uiteindelijk lopen we via de Mergelgroeve en langs de Maas het centrum van Maastricht in naar een meer dan verdiend terras waar we met een drankje proosten op het bereiken van het eindpunt van de Dutch Mountain Trail en op het behalen van de Seven Summits.

Waarna we met mooie herinneringen huiswaarts keren.

Ik heb er super veel zin in deze uitdaging met jullie aan te gaan. Heb al heel wat fotos voorbij zien komen van de route en dat belooft veel goeds.

 Hoe kom ik er?
Station Eygelshoven is te bereiken met de stoptrein van Arriva vanaf Sittard.

Als je met auto komt kun je die in de buurt van het station of evt station Kerkrade centrum (2 stations verder) gratis parkeren.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf verzonnen samen met boekje en site Dutch Mountain Trail

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 3)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl