Zaterdag
01-08-2020 11:15
EXTRA Brabants rondje maar dan andersom
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt NS Gorinchem (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 7 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Ik heb deze wandeling al eerder gedaan via Weekendhike op 11 juli 2020 en dit was een succes. Ik wil deze wandeling daarom graag nog een keertje organiseren en de wandeling dan andersom lopen en vanuit een andere startpunt vertrekken.

Deze keer wil ik vertrekken vanaf treinstation Gorinchem vandaar uit wandelen via de vestingswallen naar de buiten de waterpoort om daar op een pontje te stappen. Deze brengt ons naar Jachthaven in Sleeuwijk. Na het verlaten van het pontje stappen we al snel de uiterwaarden in genaamd de Groesplaat hier lopen langs het strandje van de rivier en komen we misschien nog een kudde Konikpaarden tegen. Na het verlaten van de uiterwaarden lopen de fietsdijk uit en komen al snel in het vestingstadje Woudrichem. In dit stadje lopen we de vestingwallen rond. En kunnen eventueel aansluitend nog in het vestingstadje zelf gaan kijken bij de Kerk of de Gevangenpoort en de winkeltjes en we bezoeken daar een van de horecazaken welke open is. Hier kunnen we eventueel wat lunchen of wat drinken. In dit mooie oude vestingstadje zijn ooit ook de opnames gemaakt van de Tv-serie Dokter Tinus (bepaalde opname locatie gaan we ook zien omdat deze al op de route zit).

Na de horeca stop in Woudrichem lopen weer terug richting Sleeuwijk dit doen we door middel van een kleine omweg via Oudendijk deze bebouwing waar we langs komen staat in een zogeheten lintbebouwing. Na Oudendijk lopen over een slingerpad tussen de schapen terug richting Sleeuwijk. Daarbij lopen na de slingerpad nog langs 2- tal wipmolens die ooit waren bedoeld om het polderwater weg te malen. Na deze molens komen al snel het dorpje Sleeuwijk weer in en lopen we terug via de fietsdijk richting de jachthaven om het pontje terug naar Gorinchem te nemen. In Gorinchem wil ik nog (voor de liefhebbers), als afsluiting een drankje doen op het terras van de Grote Markt.

 Hoe kom ik er?
Met de trein vanuit Dordrecht richting Gorinchem of vanuit Geldermalsen richting Gorinchem.
Met de auto via de A15 of A27.
Je kan gratis parkeren achter/naast het stadhuis van de gemeente Gorinchem op zaterdag staat de slagboom open.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht en we lopen daarbij over bestaande wandelpaden

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 7)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl