Zaterdag
11-07-2020 10:30
Brabants rondje
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Sleeuwijk (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
We vertrekken vanuit het winkelcentrum in Sleeuwijk en lopen dan a 500 meter en ik wil dan de wandelroute beginnen met een korte koffie stop in een horecazaak genaamd de la Rue. Na deze korte horeca stop lopen nog a 2 kilometer verhard om onverhard verder te lopen.

We lopen langs 2- tal wipmolens die ooit waren bedoeld om het polderwater weg te malen. Na deze molens lopen we een slingerpad tussen de schapen en komen we zo uit in het gerucht Oudendijk ondanks de naam is dit niet echt een dijk. Na Oudendijk komen op een Rivierdijk terecht deze lopen we een klein stukje uit en komen we al snel in het vestingstadje Woudrichem. In dit stadje lopen we de vestingwallen rond. En kunnen eventueel aansluitend nog in het vestingstadje zelf gaan kijken bij de Kerk of de gevangenpoort en de winkeltjes en we bezoeken daar een van de horecazaak welke open is. Hier kunnen we eventueel wat lunchen of wat drinken. In dit mooie oude vestingstadje zijn ooit ook de opnames gemaakt van de Tv-serie Dokter Tinus (bepaalde opname locatie gaan we ook zien omdat deze al op de route zit).

Na de horeca stop in Woudrichem lopen weer terug richting Sleeuwijk en we lopen dan een klein stukje de zelfde (fiets) dijk terug als heen. Maar al snel slaan we deze fietsdijk af en gaan we de uiterwaarden in genaamd de Groesplaat. Hier hebben dan 2 optie om te lopen. Optie 1 we lopen een stukje langs de Rivier de Merwede en dan lopen we gedeeltelijke over de Rivierstrandjes dus over het mulle zand of optie 2 we lopen terug via de uiterwaarden en lopen langs een grote waterplas en langs een kleine kudde Konikpaarden. Daarna komen we vanzelf uit in de jachthaven van Sleeuwijk. Vandaar uit lopen we nog een klein stukje over de fietsdijk dat uitzicht geeft over de uiterwaarden/griend aan de ene kant en aan de andere kant het dorp Sleeuwijk na het verlaten van de fietsdijk lopen door een dorpspark/oude ijsbaan terug naar het beginpunt winkelcentrum Sleeuwijk.

Aansluitend wil ik nog (voor de liefhebbers) een afsluitend drankje bij de horecazaak de la Rue gaan doen. Waar we in de ochtend ook mee begonnen zijn.

 Hoe kom ik er?
Winkelcentrum De Nieuwe Es in Sleeuwijk. Adres is (Apotheek): Nieuwe Es 89, 4254 AW te Sleeuwijk. Ruime gelegenheid voor gratis parkeren van de auto.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht en we lopen daarbij over bestaande wandelpaden

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl