Zaterdag
07-03-2020 10:30
EXTRA Voormalige Vliegbasis Soest
provincie Utrecht vertrekpunt eindpunt NS Den Dolder - NS Den Dolder  afstand 20  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Als kind van een beroepsmilitair moet ik natuurlijk Vliegbasis Soesterberg een keertje zien. Nu wilde ik mij aanmelden voor de wandeling van Ellen op zondag 8 maart, maar die is overvol. Tien mensen op de wachtlijst zelfs! Omdat na 15 maart het Zuidelijk deel van de landingsbaan gesloten is wegens het broedseizoen, organiseer ik nu zelf maar een wandeling (in overleg met Ellen).

De wandeling is grotendeels gelijk aan de trage tocht Soesterberg. Ik heb alleen een aanlooproute vanaf NS Den Dolder en enkele lusjes toegevoegd langs (mogelijk) interessante objecten die niet in de Trage tocht waren opgenomen. Zo komen we nu bijvoorbeeld nu ook langs het monument voor de 33 van Soesterberg.

Dit is de tekst van de routemaker van de Trage tochten over deze route: We maken een bijzondere wandeling over het voormalige militaire vliegveld Soesterberg en het aangrenzende landgoed De Paltz. Een route met militaire historie op het vliegveld en cultuurhistorie op het landgoed, maar ook aangenaam wandelen door bos en heide. Met wat meer verharde paden dan we gewend zijn, maar wel bijna steeds zonder autoverkeer.
We lopen onder andere door het munitiepark, een bosgebied dat mede is vormgegeven door opslagplaatsen en iglo bunkers. Ook komen we langs het fraaie Nationaal Militair Museum (waar we alleen koffie drinken).
Landgoed De Paltz is een wandelpareltje met z n fraaie beukenlanen, bijna Zuid-Limburgs aandoende heuvels en dalen en natuurlijk de grandeur van de witte villa waar het Arts Centre van Herman van Veen huist. Aan de noordkant van de route lopen we door de bossen en langs heideveldjes van De Zoom. We kruisen wel drie keer een spoorlijn. Het deel van de wandeling dat gaat over de Vliegbasis en is misschien wel het meest indrukwekkend, langs de grote hangars en over de lange brede landingsbaan.

 Hoe kom ik er?
Hoe je zelf het makkelijkste vindt.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Trage tochten + toegevoegde aanlooproute vanaf NS Den Dolder

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl