Deze activiteit is opgeslagen als `concept`. Concept-wandelingen worden niet gepubliceerd. Ingeplande wandelingen wel. Klik hiervoor op `wijzig` en op `verzenden`.
Zaterdag
21-03 t/m Zondag
22-03-2020
Weekendje Voerstreek   wijzig   verwijderen
provincie Buitenland vertrekpunt eindpunt NS Eijsden - s-Gravenvoeren - NS Eijsden  afstand 10 + 20 km  aantal deelnemers op dit moment 0
 Omschrijving 
De Voerstreek is een topografisch curiosum: een Vlaamse splinter Belgisch-Limburg, tegen Nederlands-Limburg aan geplakt en verder aan drie zijden omsloten door de Waalse provincie Luik. Als zodanig was, en is, het een bekende en beruchte brandhaard van de Belgische taalstrijd.
Landschappelijk gezien is de Voerstreek een voortzetting van het Zuid-Limburgse heuvelland. Wat je dus kan verwachten is: golvende plateaus met weidse vergezichten, diep ingesneden beekdalen, kabbelende riviertjes, holle wegen en hellingbossen. En zo nu en dan een dorpje met schitterende vakwerkhuizen en, niet geheel onbelangrijk, horeca.
We wandelen niet alleen in de Voerstreek, maar ook aan de Nederlandse zijde van de grens en op zaterdag in Franstalig Belgi�.
Let op: je boekt zelf een accommodatie voor de overnachting, zie verderop voor meer informatie.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Voor wie het hele weekend of alleen zaterdag meeloopt: station Eijsden is bereikbaar met de stoptrein naar Li�ge-Guillemins, die vertrekt vanuit Maastricht. Om op tijd in Eijsden te zijn neem je de stoptrein van 12.13 uur. Je kunt ook gratis parkeren bij station Eijsden.
Voor wie alleen zondag meeloopt: per auto naar �s-Gravenvoeren. Er is op zondag geen openbaar vervoer van en naar �s-Gravenvoeren.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Groene Wissel Eijsden (https://www.wandelzoekpagina.nl/wandeling/groene-wissel-eijsden/12782/) en Groene Wissel Noorbeek

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 8)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl