Zondag
08-12-2019 11:10
Dommelbeemden, Hazenputten en Vresselse Akkers
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Nijnsel (rondwandeling)  afstand 16  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
 Omschrijving 
Deze afwisselende wandeling begint bij uitspanning De Vresselse Hut in Nijnsel. Vanaf hier wandelen we via de bosrand, de Dommel en het dorp richting de Dommelbeemden. Dit natuurreservaat bestaat uit laaggelegen graslanden aan de oever van de rivier. De schrale hooilanden zijn omzoomd door knotwilgen. Dwars door de weilanden lopen we naar een uitkijkplatform. In de verte zien we de kerktoren van Sint-Oedenrode. Via een prachtig graspad banjeren we langs beemden, akkers en weiden naar de Martinuskapel. Niet lang daarna duiken we het bos in en passeren we de prachtige Moerkuilen, waar in vroeger tijden turf werd gewonnen. We lopen langs mooie paadjes tussen bolle akkers door. In het Vresselsebos passeren we de vennen van de Hazenputten. Via een paar lange bospaden steken we het bos door voor de finale van de wandeling bij de Vresselse Akkers. We lopen langs een prachtige rij populieren naar de Dommel. Erg fraai is tot slot het smalle pad op de hoge oever van Brabants mooiste rivier.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Met de auto: er is parkeergelegenheid bij De Vresselse Hut. Let op: mogelijk moet je Sint-Oedenrode in plaats van Nijnsel invoeren in je navigatieapparatuur.
Met openbaar vervoer: De Vresselse Hut is niet bereikbaar met openbaar vervoer. Probeer eerst te carpoolen met een andere deelnemer, maak hiervoor gebruik van het prikbord bij deze wandeling. Als dat niet lukt, kan ik ook maximaal drie deelnemers oppikken bij bushalte Kruispunt in Nijnsel. Stuur mij een privébericht via de site als je dit wenst. Neem op station Eindhoven bus 156 van 10.31 uur richting Den Bosch via Schijndel. Deze arriveert om 10.51 uur op bushalte Kruispunt in Nijnsel. Let op: als je de vertrek- en aankomsttijden wil checken, moet je bushalte Kruispunt in Sint-Oedenrode invoeren. Op het infoscherm in de bus staat mogelijk ook Sint-Oedenrode in plaats van Nijnsel.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Trage Tocht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl