Zaterdag
09-11-2019 10:45
Fort Blauwkapel, landgoed Beukenburg, Panbos en Amelisweerd
provincie Utrecht vertrekpunt eindpunt NS Utrecht Overvecht - NS Utrecht Lunetten  afstand 22 km  aantal deelnemers op dit moment 12 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Fort Blauwkapel is één van de grootste forten van de Waterlinie. Het huidige fort werd ter plekke van oude versterkingen uit de 18e eeuw gebouwd en dateert uit 1818-1821.

Beukenburg en De Leyen bestaan uit agrarische grond en bos. Je wandelt er langs oude hakhoutpercelen en door een parkbos met monumentale beukenlanen.

Amelisweerd is een landgoed ten oosten van de stad Utrecht, waarvan het bestuurlijk gezien onderdeel uitmaakt. Het landgoed ligt aan de Kromme Rijn tussen Utrecht en Bunnik en grenst aan het landgoed Rhijnauwen. Amelisweerd is ontstaan in 1224 toen ridder Amelius uten Werde het waard in leen kreeg van het kapittel van Oud-Munster en er een ridderhofstad bouwde.

We maken vandaag een gevarieerde wandeling door dit deel rond Utrecht. Vanaf station Utrecht Overvecht lopen we al snel langs het mooie Fort Blauwkapel. Hierna lopen we door het uitgestrekte Ruigenhoek en komen we aan in Groenekan en lopen door bossen en over een fraai onverhard pad naar landgoed Beukenburg. Over mooie lanen en bruggetjes komen we aan in Bilthoven en gaan verder door het Panbos naar de Biltse Hoek voor de koffiestop.Na een goede bodem lopen we verder over de Jacobssteeg en na de oversteek van de A28 maken we een korte rondwandeling in landgoed Oostbroek en komen we vervolgens aan in het bekende landgoed Amelisweerd. Tenslotte lopen we de laatste kilometers langs de Kromme Rijn naar eindpunt station Utrecht Lunetten.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
per trein

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 12)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl