Zaterdag
12-10-2019 10:15
Zuiderwaterliniepad 7e etappe Terheijden - Oosterhout
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Terheijden - Oosterhout  afstand 21 km  aantal deelnemers op dit moment 12 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
De Zuiderwaterlinie is de oudste, langste en meest gebruikte van alle Nederlandse waterlinies. Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. We gaan bij deze LAW (290 km) genieten van de gezellige historische vestingsteden, van de forten en de bijzondere natuur.

Breda was een belangrijke garnizoens- en vestingstad en speelt nog steeds een zichtbare rol binnen de Nederlandse krijgsmacht. De Nederlandse Defensie Academie heeft er namelijk haar thuishaven.

We wandelen door het buitengebied van Breda langs de Strikberg en de Spinolaschans, dit zijn voormalige verdedigingswerken. De Spinolaschans werd in 1624 aangelegd door de Spaanse veldheer Ambrosius Spinola om Breda af te sluiten. Met succes, want na elf maanden gaf de stad zich gewonnen. In 1637 gebruikte Frederik Hendrik de schans op zijn beurt om de stad te heroveren op de Spanjaarden.
Ook bij Oosterhout zijn de bossen en velden vaak het strijdtoneel geweest van oorlogen. We wandelen langs de Linie van Den Hout, de Ruine van Strijen en de Schans bij het Pannenhuis. De Linie van Den Hout is een zigzaggende linie en voormalig inudatiegebied gelegen in Oosterhout en Breda. In het gebied vind je een stelsel van aarden wallen en grachten, in het begin van de 18e eeuw aangelegd door Menno van Coehoorn. De Ruine van Strijen, ook wel de Slotbosse Toren genoemd, is gebouwd in 1288. De 25-meter hoge toren is het enige overblijfsel.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Met de auto.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
LAW Zuiderwaterliniepad/Routes in Brabant

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 12)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl