Zondag
18-08-2019 10:35
Ouderwetse brabantse rivierlandschappen
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Busstation Grave (rondwandeling)  afstand 23  aantal deelnemers op dit moment 5
 Omschrijving 
We gaan vandaag een omgeving verkennen welke afwisselende bos- akker- heide- duin- en rivierlandschappen kent. De rivier de Maas heeft zijn sporen goed zichtbaar achtergelaten.

We beginnen in Grave. Vandaar lopen we naar het dorpje Escharen. Hier gaan we het Raamdal in dit is een rivierdal. Van het ene natuurgebied gaan we naar het andere in het Brabants landschap.

Landgoed Tongelaar is nu aan de beurt. Het landgoed met een huis op een verhoging (Tonge) in een open plek in een woud (laar) maakt al eeuwen geschiedenis. Op de plaats van het kasteel lag al in de 9e eeuw, op een natuurlijke verhoging te midden van uitgestrekte moerassen en rivierbegeleidende bossen, een vluchtburcht of motte. Het gebouw wordt omringd door oude boerderijen, boomgaarden en indrukwekkende kastanjebomen. Het kasteel Tongelaar is net als het landgoed vele malen onder handen genomen, waardoor het nogal wat weg heeft van een Limburgse boerderij. Op het kasteelplein zullen we ook onze hoofdpauze maken voor de dag.

Met een omzwerving lopen we via een aantal wielen waaronder de Gasselse wielen, Broekse wielen naar de Gasselse bossen, de Hogedijk, de Overlaat. Uiteindelijk brengt de dijk langs de Maas ons terug naar Grave. Daar kan voor wie wil er nog wat gedronken worden.

 Hoe kom ik er?
Bussen zijn rondom 10.30 in Grave. Zorg er aub voor dat je op tijd bent!)
Voor de terugweg gaat er 4 voor half of 1 voor half een bus naar Nijmegen.

Hikers die met de auto komen kunnen deze het beste parkeren op de Pater van de Elsenstraat in Grave en dan even terug lopen naar het busstation.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl