Vrijdag
30-08 t/m Zondag
01-09-2019
Wadlopen naar Rottumeroog
provincie Friesland vertrekpunt eindpunt Camping De Dobbe in Holwerd  afstand 12 km  aantal deelnemers op dit moment 18 (vol)
 Omschrijving 
Op naar Rottumeroog! "

" Na de geslaagde wadlooptocht naar Ameland in 2015 vinden wij het weer eens tijd om opnieuw het wad op te gaan. Deze keer is het plan om op 31 augustus naar Rottumeroog te wandelen. Wij ( Frans en Anja ) verblijven vanaf vrijdag 30- 8 tm zondag 1-9 op camping De Dobbe in Holwerd."
" Heb jij zin om mee te gaan? Plan is dat een ieder zelf de camping boekt en zo ook de wadlooptocht. Wij verzorgen de lunch op zaterdag en ook de koffie en thee tijdens het weekend. Voor als het nodig mocht zijn brengen we een party tent mee waarin we met z`n allen droog kunnen zitten. Hierbij vind je alle nodige informatie over de tocht, de dagen op de camping en wat je waar zelf kunt boeken. "

" We kamperen in Holwerd op de camping `De Dobbe` (https://www.campingholwerd.nl/) Je boekt daar zelf je overnachting. Op de site staat dat het niet perse nodig is om te reserveren wij raden aan om dat wel te doen, je weet maar nooit. Er zijn ook enkele trekkershutten te huur. Wij zijn er vanaf vrijdagavond met onze camper. Leuk als jullie aansluiten voor gezellige verhalen en een biertje. Je zorgt zelf evt voor een hapje eten en de drankjes tijdens de avond. "

" De wadlooptocht `Rottumeroog` is op zaterdag we beginnen de dag met een gezamenlijk ontbijt wat je zelf meebrengt. Dan is er even vrije tijd, je kunt een wandeling maken door het dorp of je in alle rust voorbereiden op de tocht. Rond een uur of 12.30 uur zorgen wij voor een stevige lunch met o.a. soep en broodjes hamburger. Dit zodat we goed gevoed aan de tocht kunnen beginnen. De tocht begint om 15.00 uur in Lauwersoog, dat is een half uur rijden. We gaan er vanuit dat we samen rijden dus kom je met het openbaar vervoer naar Friesland geef dit dan aan zodat we daar rekening mee kunnen houden. Pas na middernacht zijn we weer terug bij Lauwersoog."

" Je boekt zelf de tocht. Boeken kan via www.wadlopen.net. Klik op "hier kunt u boeken", dan op "augustus" en vervolgens de tocht "Rottumeroog zaterdag 31 augustus om 15.00uur" Na betaling is de inschrijving definitief. "

" Er zijn nu nog 27 plaatsen beschikbaar en vol is vol. Wil je mee wacht dan niet te lang met boeken. Lees hieronder meer over deze bijzondere wadlooptocht. "

" Deze tocht is een zeer exclusieve tocht, een tocht die jaarlijks een paar keer door ons georganiseerd mag worden. Rottumeroog is het meest oostelijk gelegen eilandje van Nederland en staat bekend om de unieke natuurwaarden en dan met name vanwege het groot aantal beschermde vogelsoorten en zeehonden. Om deze reden mag het eiland zelf niet betreden worden.Tijdens de zomermaanden zijn hier bewakers van Staatsbosbeheer aanwezig. In de vaargeul vlakbij Rottumeroog ligt een boot ons op te wachten om ons terug te brengen naar Lauwersoog. De wadlooptocht is redelijk zwaar en duurt circa 4 uur (ruim 11km). De 3,5 uur durende vaartocht terug is, onder het genot van een drankje en een hapje (niet bij de prijs in begrepen) Tijdens de boottocht terug kunt u genieten van de mooie dingen die het wad te bieden heeft. Zeehonden zullen hier en daar hun kop boven het water laten zien. Neem voldoende warme kleding mee voor de vaartocht (wind en waterdichtejas). De minimale leeftijd voor deze tocht is 14 jaar. De aankomsttijd van de boot is, gerekend vanaf de verzameltijd, in de praktijk circa 10 uur later. We verzamelen te Lauwersoog in het Restaurant Schierzicht. Hier kunt u zich melden bij de gidsen van Wadloopcentrum Fryslan en ontvangt u uw deelnemerskaart. Na het verzamelen vertrekt u met een bus naar de startplaats.Parkeren kan op het bewaakte parkeerterrein Zeedijk 11 "

" Op zondag slapen we uit en is er een gezamenlijk ontbijt. (net als zaterdag regel je dat zelf) Daarna is het tijd om de kampeerspullen op te ruimen en in te pakken. Wie wil kan evt nog een korte wandeling maken maar rond de middag zullen de meesten weer huiswaarts vertrekken. Het wadloopweekend 2019 zit er dan weer op. "

" Ga je mee? Meld je dan aan. De kosten voor de lunch op zaterdag en koffie en thee tijdens de dagen schatten we nu op 8,50 euro. Je krijgt nog een berichtje met het rekeningnummer om het geld over te maken. "

" Aanmelden doe je dus in 3 keer: bij Weekendhike, bij de camping en je boekt zelf de wadlooptocht.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Je reist met het openbaar vervoer of de auto naar Holwerd. Van Holwerd naar Lauwersoog rijden we met elkaar mee.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Behoorlijk doorlopen  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Wadloopcentrum fryslan

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 18)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl