Vrijdag
12-07 t/m Zondag
14-07-2019
Kamperen bij Twente net over de grens in Duitsland
provincie Buitenland vertrekpunt eindpunt 49849 Wilsum (Duitsland)  afstand 19 + 18  aantal deelnemers op dit moment 8 (vol)
 Omschrijving 
Dit keer een weekendje Wilsum.
Wilsum ligt in Duitsland, net over de grens bij Ootmarsum, Vasse, Marienberg. In Ootmarsum glooit het landschap en dat doet het ook bij Wilsum. Hier veel bos, heide en vergezichten. En alles wat ruimer, rommeliger en (nog) rustiger dan aan de Nederlandse kant. Het is echt platteland. Je loopt er zo een hele dag zonder een mens tegen te komen. En je hebt dan veel mooie vergezichten en stille bospaadjes gezien. Wat mij betreft een verrassend stukje Duitsland. En zo dichtbij.

We maken twee wandelingen in het gebied. De eerste dag lopen we (max) twintig kilometer en de tweede dag 18. Er is horeca onderweg; ik ga nog na of deze open is. Meld ik op het prikbord tzt.

We logeren dit keer op een grote (en zeer uitgestrekte) camping, genaamd de Wilsumer Berge. Wij zitten op het groepsterrein, aan de rand, tegen het bos aan. Met een mooie grasmat en bomen. We hebben geen electriciteit. De seizoensplekken zijn een stuk van dit terrein vandaan en de permanente plekken liggen nog verder naar achter (aan de andere kant van het terrein).
Verder kun je op de camping een grote zwemvijver met strandje, een kleine horeca/restaurantje en een aparte snackbar en een ruim terras verwachten (waar ook muziek aan is; die overigens niet te horen is op onze kampeerplek). En ook nog iets van vertier voor de jeugd. Alles op geruime afstand van onze plek. Daarnaast de gebruikelijke zaken als een aantal (mooie) toiletgebouwen met douches (geen muntjes), parkeerplaatsen etc. Al met al een camping met ruime faciliteiten.

Vrijdagavond (of middag) kun je komen wanneer je wilt. En met wie er is kunnen we samen koken (wel even ieder voor zich ivm de logistiek). Daarna misschien even een rondje over de camping of even zwemmen (het zou mooi zijn als het dermate lekker weer is) of gewoon relaxen.
Ik zal verder een tarp meenemen, waar we bij (onverhoopt) slecht weer onder kunnen zitten. Heb jij er ook een, neem hem vooral mee. Wat ook leuk is, is dat je op dit terrein een vuurkorf mag gebruiken bij de tent (en we er ook eentje tot onze beschikking hebben).

Zaterdag gaan we na de wandeling in Uelsen eten, op een kwartiertje rijden van de camping, bij een Grieks restaurant (waar ze ook wat vegetarische gerechten op de kaart hebben). Voor de overige maaltijden moet je zelf zorgen. Er is geen winkeltje op de camping.

 Hoe kom ik er?
Het adres is Campingplatz Wilsumerberge Ost, Zum Feriengebiet 1, D-49849 Wilsum.

Dit is de locatie van de camping Je kunt hier niet met het openbaar vervoer komen. Daarom even de vraag of degenen die met de auto komen de anderen op willen pikken. Bijvoorbeeld vanuit Almelo (trein), Tubbergen (bus), Hardenberg, Coevorden of van waar dan ook.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht (door Wim Weultjes, die ook mee gaat)

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 8)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl