Zondag
15-09-2019 12:45
De Markerwadden
provincie Flevoland vertrekpunt eindpunt Bataviahaven Lelystad  afstand 12  aantal deelnemers op dit moment 14
 Omschrijving 
Om te beginnen moet je met de boot vanuit de Bataviahaven in Lelystad een uur varen om in het wandelgebied te komen. Dan sta je op het hoofdeiland van een klein eilandengebied dat de afgelopen in het Markermeer is aangelegd door Natuurmonumenten in samenwerking met Rijkswaterstaat en de provincie Flevoland.

Echte wadden zijn het niet, zoals de waddeneilanden gevormd door een gebied met eb en vloed. Wat je ziet is een landschap van zand en water, geulen en heuvels.

Natuurmonumenten en de anderen hebben hier de laatste jaren een aantal eilanden in het Marker Meer aangelegd om de natuurwaarden van het (naar zeggen zo goed als dode) gebied te verbeteren. Dat schijnt vooral wat vogels betreft goed gelukt te zijn. Reden om nog eens te gaan kijken. Je kunt in ongeveer 12 km. het hele eiland rondwandelen en bekijken.

We komen op de Marker Wadden met de boot vanuit de Bataviahaven in Lelystad. Iedereen moet zelf de boot reserveren. Dit kan via:
https://www.natuurmonumenten.nl/flevoland/agenda/veerboot-naar-marker-wadden#2019-09-14T13:00 De boot kost 20 euro p.p. Voor leden van Natuurmonumenten 15 euro. De boot (de Markenexpress) vertrekt om 13.00!! Er zijn 200 plaatsen op de boot. - Reserveer de boot op tijd.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Je komt bij de Bataviahaven in Lelystad met Arriva stadsbus 3 richting Batavia Stad vanaf station Lelystad Centrum. Uitstappen bij bushalte Batavia Stad. Lopen naar de haven: 5 min. Zie voor meer informatie: 9292. Voor wie met eigen vervoer komt is er een parkeerplaats bij de haven. Tarief parkeerterrein Batavia Haven P6 : � 3,50 p.dag. (Kijk zelf op internet.)

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Natuurmonumenten

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 15)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl