Zaterdag
03-08-2019 11:00
Blauwe Kamer Rhenen
provincie Utrecht vertrekpunt eindpunt NS Rhenen (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 11 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Prachtige nieuwe NS-wandeling die hoogtepunten aaneenrijgt als parels aan een ketting. Eerst struin je onverhard door de uiterwaarden van de Nederrijn. Dan wandel je het vogelrijke natuurgebied De Blauwe Kamer binnen. Waarna je de Grebbeberg bestijgt en van waanzinnig mooie uitzichten geniet. Wandeltopper!

Vanaf station Rhenen gaan we de lange brug over de Nederrijn over. Links en rechts de eerste weidse uitzichten over de brede rivier met z`n mooie uiterwaarden. Die uiterwaarden betreden we snel daarna, over een mooi graspad. Zicht op het water in de verte, uiterwaarden bespikkeld met gul bloeiende meidoorns, decoratieve koeien. Wat wil een wandelaar nog meer?

Even later varen we de Nederrijn over met het veerpontje (70 cent per persoon, contant betalen, in ruil ontvang je een lief bonnetje voor je plakboek). Dan maken we een rondje door de uiterwaarden. Hier wandel je namelijk door het natuurgebied waar het allemaal om draait op deze wandeling: De Blauwe Kamer. Het water van de Nederrijn heeft hier vrij spel. Daardoor is een dynamisch gebied ontstaan met moerassen en graslanden. Planten als rolklaver, boerenwormkruid, distels en klit gedijen hier goed.

Dan wandelen we een flink stuk over een mooi kronkelpaadje omhoog de Grebbenberg op. Die Grebbeberg is niet alleen mooi, maar huisvest ook akelige historie. Tijdens de inval van de Duitsers in mei 1940 vormde hij het toneel van zware gevechten. Het Nederlandse leger probeerde de Duitsers tegen te houden volgens beproefd recept: het gebied langs de Grebbelinie onder water zetten. De overmacht bleek te groot, waardoor al na drie dagen onze capitulatie volgde. De route voert pal langs het Militaire Ereveld op de Grebbeberg, waar de gesneuvelde soldaten begraven werden.

Langs de steile Grebbeberg maken we misschien wel de mooiste kilometers van de route. De bossen zijn verkoelend, de uitzichten over de Nederrijn tot aan de Betuwe zijn schitterend. Hier groeien voornamelijk eikenbomen en bosplanten als vingerhoedskruid, salomonszegel en adelaarsvaren. Dan brengt een mooi paadje ons terug naar Rhenen.


Bron: Frank wandelt

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Eigen inzicht

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
NS wandeling

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 11)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl