Deze activiteit is opgeslagen als `concept`. Concept-wandelingen worden niet gepubliceerd. Ingeplande wandelingen wel. Klik hiervoor op `wijzig` en op `verzenden`.
Vrijdag
31-05-2019 18:30
Lente-avondwandeling Losser   wijzig   verwijderen
provincie Overijssel vertrekpunt eindpunt bushalte Losser (rondwandeling)  afstand 10  aantal deelnemers op dit moment 0
 Omschrijving 
Vanavond gaan we een tocht lopen in het buitengebied ten zuidoosten van de Enschedesestraat tussen Enschede en Losser.

Vanaf de bushalte Oude Losserseweg lopen we zo het Lindermaten in, een natuurgebied in bezit van Natuurmonumenten. We klimmen over een overstaphekje en staan meteen midden in het weiland. Dit weiland kan (heel) drassig zijn.

Daarna lopen we, nog steeds via een (hoger gelegen en daarmee droog) weiland een heel stuk langs een beekje. Na twee kilometer komen we op een bredere (onverharde) weg. Na een paar bochten en een kilometer verder stappen we over op een laarzenpad. Ook hier kan het op sommige plekken echt modderig zijn. Maar daarvoor krijg je wel een prachtig stukje natuur te zien. Leuke kronkelende paadjes tussen de weilanden door met her en der een beekje, een schaapskudde (als we geluk hebben), wisselende vegetatie en mooie doorkijkjes. Twente op zijn best, laten we maar zeggen. Dan na nog een stukje bos koersen we richting Losser. Na de ijsbaan lopen we een kleine kilometer door Losser om te eindigen bij Café het Spoortje waar we als het uitkomt met de bustijden nog wat kunnen drinken. De bushalte is tegenover het Café.

 Hoe kom ik er?
Reis met eigen vervoer. Het OV is alleen voor noodzakelijke reizen.
Je kunt de bus nemen vanaf Station Enschede (bus 61 richting Overdinkel). De bus terug vertrekt vanaf het cafeetje bij het eindpunt (bushalte Langenkamp, kruising Gronausestraat-Langenkamp).
Als je met de auto komt, kun je de auto ook in de buurt van bushalte parkeren en de bus nemen naar de start van de wandeling (bushalte Oude Losserseweg, bus 61 richting Enschede).

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht.

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 7)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl