Zaterdag
07-09-2019 10:00
Airborne Wandeltocht Oosterbeek
provincie Gelderland vertrekpunt eindpunt Rondwandeling Slag om Arnhem te Oosterbeek  afstand 25  aantal deelnemers op dit moment 11 (vol)
agenda
 Omschrijving 
Deze herdenkingstocht in het kader van de Slag om Arnhem 1944 vindt ieder jaar plaats op de eerste zaterdag in september te Oosterbeek. De Airborne Wandeltocht is een eerbetoon aan de ruim 1700 Britse en Poolse militairen die in de Slag om Arnhem het leven lieten en begraven liggen op de Airborne Begraafplaats te Oosterbeek.

In het jaar 1947 organiseerde de Politie Sport Vereniging Renkum voor het eerst de Airbornemars, om diegenen te eren die in de septemberdagen van 1944, onder meer in de omgeving van Oosterbeek, hebben gestreden voor de bevrijding van ons land. Aan de eerste ?Airbornemars? namen zo?n 2.000 wandelaars deel en werd daarmee vanaf het begin al een succes. Major General Roy Urquhart outside divisional HQ at Hartenstein Hotel Oosterbeek September 22, 1944Later werd aan deze mars, met toestemming van Major-General R.E. Urquhart, CB, DSO, commandant van de 1e Airborne Divisie, de naam Airborne Wandeltocht gegeven en mocht het Pegasus-embleem door de organisatie worden gebruikt.

Vanaf het begin is de netto-opbrengst van de Airborne Wandeltocht bestemd geweest voor de soldaten, die invalide zijn geworden door de oorlogshandelingen tijdens de Slag om Arnhem, alsmede voor de nabestaanden van de gevallenen, die financieel niet in staat zijn om de Airborne herdenkingen in september in Arnhem en omgeving bij te wonen. Vanaf 2011 komen ook andere doelen in aanmerking voor een bijdrage, mits deze passen in het gedachtengoed van de Airborne Wandeltocht en voldoen aan de daartoe door de organisatie opgestelde beleidslijnen.

 Hoe kom ik er?
Per auto of openbaar vervoer. Gedurende de wandeltocht zijn er in Oosterbeek verkeersmaatregelen van kracht om de veiligheid van wandelaars en bezoekers zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Zie de website voor meer informatie: www.airbornewandeltocht.nl

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
www.airbornewandeltocht.nl

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 11)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl