Zaterdag
15-06-2019 10:30
Zuiderwaterliniepad 4e etappe Willemstad - Klundert
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Willemstad - Klundert  afstand 17 km  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Helemaal van Bergen op Zoom tot Grave. Een unieke ketting van 11 Brabantse vestingsteden en hun ommeland, verbonden door het typisch Nederlandse verhaal van verdedigen met het water. Waar vroeger de soldaten aan de grens stonden, vind je nu Brabantse gezelligheid tegen het decor van een rijke geschiedenis. We gaan bij deze LAW (290 km) genieten van de gezellige historische vestingsteden, van de forten en de bijzondere natuur.

Op deze wandeldag wandelen wij van het mooie historische vestigingstadje Willemstad naar het dorp/vesting Klundert (kreeg in 1357 haar stadsrechten). Klundert lag tijdens de Tachtjarige Oorlog op een strategische plek: precies op de grens van Holland en Brabant. Willem van Oranje omwalde het in 1583 met vestingwerken: bastions, een aarden wal en een gracht. Klundert was daarmee een belangrijke schakel van de zuidelijke verdedigingslinie tegen de Spanjaarden. Uiteindelijk bleef het stadje gespaard: de Spanjaarden belegerden het nooit. Eind 18de eeuw was Klundert een lastige hindernis voor de oprukkende Fransen. Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog werd Klundert in 1944 door terugtrekkende Duitse troepen in brand gestoken. Nadat de plaats net enigszins was hersteld, overstroomde in 1953 90% van haar grondgebied. Vanaf toen is er een rigoureuze restauratie op touw gezet, die de plaats maakte tot wat het tegenwoordig is.

Tijdens de wandeling komen we verder langs Fort Bovensluis, het laatste fort van de fortengordel rondom vesting Willemstad en enkele kleine gehuchten, zoals Tonnekreek en Noordschans (waar vroeger Fort Hollandia heeft gestaan).

 Hoe kom ik er?
Met de auto

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
LAW Zuiderwaterliniepad/Routes in Brabant

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl