Zondag
17-03-2019 10:30
Tussen Zoom en Kalmthout
provincie Noord-Brabant vertrekpunt eindpunt Ossendrecht (rondwandeling)  afstand 16 km  aantal deelnemers op dit moment 9 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Deze rondwandeling bij de Natuurpoort de Volksabdij in Ossendrecht is afwisselend. Het is een uniek aardkundig gebied met een grote variatie aan landschappen tussen de regio`s Bergen op Zoom en Kalmthout. In het begin wandelen wij in de mooie bossen bij de zandgronden van de Brabantse Wal. Gevolgd door het aangrenzende (deels beschermd) poldergebied van de "Zeeuwse" klei. Met de combinatie van onverharde en verharde paden wandelen wij langs de rand van het dorp Ossendrecht (de hoogteverschillen zijn hier en daar goed zichtbaar). Net buiten Ossendrecht hebben wij onze horecastop. Daarna gaan wij weer het bos in met mooie vennen en een van de mooiste natuurgebieden van Brabant, De Groote Meren, een onderdeel van de Kalmthoutse heide. Tot voor kort was het een niet toegankelijk vogelreservaat. Ten slotte eindigen wij weer bij de Natuurpoort.

 Hoe kom ik er?
Met de auto. Natuurpoort De Volksabdij & Restaurant De Blauwe Pauw, Onze Lieve Vrouwe Ter Duinenlaan 199, 4641 RM Ossendrecht. Belangrijk: Vanaf de weg (Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan) is het even opletten de juiste afslag te nemen naar de Volksabdij (bij het kapelletje de laan in). Wanneer je aankomt kan je parkeren op de parking.

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
mooisteroutes.nl

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 9)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl