Zaterdag
26-01-2019 10:30
Waterbus, over tiendwegen, Kinderdijk en Villa Augustus
provincie Zuid-Holland vertrekpunt eindpunt NS Dordrecht (rondwandeling)  afstand 22 km  aantal deelnemers op dit moment 14 (vol)
van de organisator / kaartlezer
 Omschrijving 
Een tiendweg is een op een veenkade aangelegde weg. De tiendwegen bevinden zich voornamelijk in de veenontginningen in het westen van Nederland, onder andere in de Lopikerwaard, Vijfherenlanden, de Alblasserwaard en de Krimpenerwaard.

De molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De 19 windmolens zijn verdeeld in een rij van acht molens aan de Nederwaard (dit zijn de ronde stenen molens), een rij van acht rietgedekte achtkanters aan de Overwaard, met daarnaast een wipmolen.

Het restaurant van Villa Augustus ligt midden in de groentetuin. Een restaurant waar zowel bezoekers als medewerkers in aanraking komen met de seizoenen. De lente, de zomer, de herfst en de winter. In de open keuken, het letterlijk en figuurlijke hart van het restaurant, wordt geprobeerd om dat seizoen zo lekker en mooi mogelijk op het bord te krijgen.

We maken vandaag een gevarieerde wandeling rond Dordrecht en Kinderdijk. Vanaf station Dordrecht lopen we via het oude centrum naar de Merwekade. Hier nemen we de waterbus naar Papendrecht. Vervolgens lopen we een stukje langs de Merwede en even verderop lopen we naar het Alblasserbos. Hierna lopen we over een fraai graspad met uitzicht op diverse molens naar de horecastop in Oud-Alblas. Na een goede bodem lopen we verder over fraaie Tiendwegen met uitzicht op de molens van Kinderdijk. Via Park Huis te Kinderdijk lopen we naar de veerkade van Alblasserdam. Hier nemen we de waterbus naar Dordrecht. Vanaf de Merwekade lopen we naar Villa Augustus waar we nog wat gaan drinken. Tenslotte lopen we terug naar station Dordrecht.

 Hoe kom ik er?
per trein

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
Zelf bedacht

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 14)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl