Zondag
30-12-2018 10:30
Wandelen rondom kasteel Amerongen
provincie Utrecht vertrekpunt eindpunt Drostestraat 20 in Amerongen  afstand 11  aantal deelnemers op dit moment 9
 Omschrijving 
Deze ongemarkeerde rondwandeling voert vanaf het indrukwekkende Kasteel Amerongen via het schilderachtige dorp Amerongen naar het prachtige bosgebied Amerongse Berg. Buiten het dorp komt u in de bossen en houden de verharde wegen op. De Amerongse Berg maakt sinds 2003 als boswachterij deel uit van Nationaal Park Heuvelrug. Van oudsher hoort het gebied bij het landgoed van Kasteel Amerongen. Het gevarieerde bos is een van de oudste op de Heuvelrug. Bij restaurant �t Berghuis begint de klim via een breed pad met een wijde slinger. In deze omgeving zijn veel resten van grafheuvels gevonden uit de Midden en Late Bronstijd. U daalt daarna af in een grote boog om te beginnen aan de tweede klim naar de �Eenzame Eik� op de oosttop. Deze eik is geplant in 1792 en staat precies in het middelpunt van een cirkel. In het oude bos ziet u vast een mooie specht. Via het rivierenlandschap van de Amerongse Bovenpolder keert u weer terug naar Kasteel Amerongen op een prachtig pad langs de uiterwaarden en de rivier de Rijn, waar het water vrij spel heeft. Een echte aanrader!

 Hoe kom ik er?
Auto: Komt u per auto dan kunt u op het parkeerterrein aan de Drostestraat tegenover het toegangshek gratis parkeren. Wanneer dit parkeerterrein vol is,kunt u uitwijken naar andere parkeerplaatsen in het dorp. Bij de top Amerongen (burgwal 1 Amerongen) Openbaar vervoer: Station Driebergen-Zeist of Rhenen. Vanaf hier buslijn 50, uitstappen bij halte Amerongse Berg in Amerongen (ca 30 minuten vanaf beide stations). Via N225 dorp verlaten en route oppikken bij 2. Voor het plannen van de reis per openbaar vervoer kunt u het beste de website OV9292 gebruiken: 9292.nl. Hier dient u adressen van start- en eindpunt binnen Nederland op te geven (de site herkent ook treinstations).

 Afspreekpunt
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Tempo
  Ontspannen tempo  

 Bijzonderheden
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent   alleen beschikbaar als je ingelogd bent
 Bron
https://www.kasteelamerongen.nl/content/1-plan-je-bezoek/7-tips-voor-in-de-buurt/2-wandelen-in-amerongen/route_kasteel_amerongen_nl_wandel_2018-def.pd

 Organisatie
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent  alleen beschikbaar als je ingelogd bent


 Deelnemers (maximaal 12)
Deze informatie is beschikbaar omdat je ingelogd bent alleen beschikbaar als je ingelogd bent.


Aanmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Afmelden (kan alleen als je ingelogd bent)
Uw wandelvakantie hier met een banner? Neem contact op via de contactpagina onderaan deze pagina

 

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl