Reacties en foto's

 • DO 10/05
  Le chemin des echaliers
  25 km
  Limburg, Maastricht / ValDieu (B)
  7/8 deeln.
 • DO 10/05
  Le chemin des echaliers
  Limburg, Maastricht / ValDieu (B)
  25 km
  7/8 deeln.
 •  

 • Julie S.

  ( organisator / routebegeleiding ) 11-05-2018

  Nadat verschillende deelnemers helaas door blessures uitgevallen waren, begonnen we met een select 6koppig gezelschap aan een tocht door het land van Herve. Een heerlijke buitenlandse vakantiedag. Vanaf Val Dieu, dwars door alle glooiende groene grassige weilanden, van echalier naar echalier ("doorgang" of "hekje") bereikten we Clermont. Een van de mooiste dorpen van Wallonie, hoewel we niet heel erg onder de indruk waren. Er was wel een terras en precies op het goede moment brak daar de zon door. Ook precies op het goede moment konden we bestellen want voor de groep na ons was toen helaas de keuken dicht. Gelukkig hadden we een echte francaise in ons midden die kon helpen met de menukaart. Daarna maakten we nog een terrasstop in Aubel, waarna we de laatste heuvel trotseerden. We ontdekten dat achteruit bergop lopen veel makkelijker loopt, en bovendien geniet je dan van het weidse uitzicht. Het mooiste moet je altijd voor het laatste bewaren, dus genoten we nog van het bijna 360gr uitzicht bij Knuppelstok, en van een paardenwei vol witte bloesem en uitzicht op de ranke torenspits van de abdij die diep in Val Dieu ligt. Ik vond het een heerlijke dag en ben elke keer weer verbaasd hoe je zo dicht bij huis (voor mij dan) zo van een vakantiedag kunt genieten. Ik hoop dat jullie kuiten ook moe maar voldaan waren! Groet, Julie

 • Ilonka B.

  12-05-2018

  Het was een heerlijke wandeldag! Inderdaad precies zoals in de beschrijving staat: het gevoel alsof je een dagje op vakantie bent geweest! Bedankt voor de organisatie, Julie!

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Andries K.

  11-05-2018

  Julie, mooie wandeldag zo in het zuiden.
  Deze wandeluitjes mag je van mij meer organiseren.
  Dank!

 • Denis S.

  11-05-2018

  Het was een mooie en bijzondere wandeldag in Wallonië. Het voelde voor mij ook als een vakantiedag. We waren met een leuke groep aan de wandel en ik heb genoten van de mooie uitzichten, de vele weilanden met koeien, bloesem, stukjes bos en de mooie abdij. Iedereen bedankt voor jullie gezelligheid en Julie tevens bedankt voor het organiseren van de wandeling.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)