Reacties en foto's

 • ZA 07/10
  Kluispad
  23 km
  VOL
  Noord-Brabant, Leenderstrijp (rondwandeling)
  9/9 deeln.
 • ZA 07/10
  Kluispad
  Noord-Brabant, Leenderstrijp (rondwandeling)
  23 km
  9/9 deeln.
  VOL
 •  

 • Jacco D.

  ( organisator / routebegeleiding ) 09-10-2017

  Geen lullig wandelingetje was dit, dat erop zit voordat je je veters vast hebt, maar een serieuze wandeling van ruim 20 km. Aan het eind van de dag had je echt het gevoel dat je wat gedaan hebt.


  We liepen door de mooie Brabantse Kempen, met alleen maar natuur om je heen. Akkers, hei en bossen, zover je kijken kunt. Met daarbij korte en krachtige regenbuien, die het gevoel van het woeste landschap compleet maakten.


  We hebben een Killerbee gezien. Ook kwamen we over een met paddenstoelen bezaaid veld. Hele schattige paddenstoelen, aldus de zorgzame liefhebster. En ook stond de hei nog deels in bloei, wat weer scherp werd opgemaakt door een andere liefhebber.


  Halverwege was er lunch in de Achelse kluis. Een imposant gebouw aan de buitenkant, maar binnen zag het eruit als een zelfbedieningsrestaurant a la dierentuin of pretpark.
  Sommigen gingen voor het soep-gebak-bier menu. In Belgie maakt toch niemand je wat.


  Na een bezoekje aan de bierwinkel - liefhebberijtje van de kaartlezer - liepen we over de Grote Hei terug waar we vandaan kwamen.


  Wederom waren we enorm welkom. Twee identieke hondjes stonden ons op te wachten. Met bierplenskes bitterballen en een worstenbroodje kwam er een einde aan deze gezellige tocht.

 • Naomi S.

  10-10-2017

  Heerlijk dagje gewandeld! Erg genoten, en de regen af en toe maakte het een heerlijke herfstwandeling. Hierbij de foto s van de kabouterdorpjes 🙂 (hopelijk werkt de link)

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Manon M.

  10-10-2017

  Link werkt prima, superschattig!

 • henk p.

  09-10-2017

  superleuke dag jacco, indd. het weer speelde niet echt mee en mijn mascotte (de paraplu) hielp ook niet echt mee, maar weggeregend zijn we gelukkig ook niet. net gebaar trouwens van je dat de mensen die opbelden te laat te zullen zijn je alvast smorgens koffie of thee regelde! mooi nartuurgebied en grappig zo n bierwinkel, volgende keer ben ik er weer bij .Top!