Reacties en foto's

 • ZO 14/01
  Twee rivieren en een Avontuurlijke Klim
  17 km
  VOL
  Noord-Brabant, Vught - Den Bosch
  12/12 deeln.
 • ZO 14/01
  Twee rivieren en een Avontuurlijke Klim
  Noord-Brabant, Vught - Den Bosch
  17 km
  12/12 deeln.
  VOL
 •  

 • Hermen P

  ( organisator / routebegeleiding ) 16-01-2024

  Een tweede kans voor diegenen die de wandeling op 3e kerstdag gemist hadden. Het was nu of nooit… Die dag had ik hem toch wel behoorlijk zitten knijpen of we wel op tijd bij de Sint-Jan zouden zijn voor de Avontuurlijke Klim - uiteindelijk hadden we toen maar 15 minuten over. Daarom had ik besloten om deze keer een voor een Weekendhike ongebruikelijk strak draaiboek te maken. Maar dat niet alles in het leven altijd te plannen is, werd deze zondag wel duidelijk… Ondanks mijn aansporing om alsjeblieft op tijd te komen, verschenen slechts 4 brave Weekendhikers op het gevraagde (overigens niet onrealistisch vroege) tijdstip aan de start. De overige 8 waren verhinderd, vertraagd of verdwaald. Bij de lunch halverwege in Sint-Michielsgestel waren we wonder boven wonder toch weer met z’n 11en. De weersverwachting kwam overigens voor 100% uit - ‘s ochtends grauw en grijs, ‘s middags een miezerige natte sneeuwbui. Waarschijnlijk hierdoor arriveerden we deze keer wél veel te vroeg in Den Bosch. We hadden er goed de pas in, iedereen verlangde er naar om vóór de beklimming van de Sint-Jan nog even op te warmen bij een café aan de parade. Die opzet slaagde: er was nog plek onder de terrasverwarmers, waar we konden genieten van een welverdiend drankje. Bovendien werden onze harten verwarmd door de klanken van een Oeteldonks dweilorkest, dat het tijdslot vóór ons op het dak van de Sint-Jan gereserveerd had. Wij waren net op tijd voor ons tijdslot, al moesten daar wel een paar bestelde Bossche bollen voor geannuleerd worden. De beklimming zelf ging van een leien dakje, en het uitzicht op de binnenstad, het Bossche broek en de grappige luchtboogbeeldjes was prachtig. De snijdende noordwestenwind nodigde niet uit tot een heel lang verblijf op het dak, en al snel stonden we weer op de Parade. Hier sloten we de dag af in het inmiddels bekende café.

  Deelnemers, ik vond het gezellig dat jullie meeliepen, graag tot ziens over 100 jaar op het dak van de Sint-Jan, of bij een andere hike!

  Groetjes, Hermen

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Julie S

  17-01-2024

  Het was een koude en natte dag, maar wel gezellig! Bijzonder om op het dak van de StJan te staan. Dank dat je ons naar deze plek mee nam. Groetjes, Julie

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)