Reacties en foto's

 • ZO 17/12
  Kampina en Beerzedal
  19 km
  Noord-Brabant, Boxtel
  8/9 deeln.
 • ZO 17/12
  Kampina en Beerzedal
  Noord-Brabant, Boxtel
  19 km
  8/9 deeln.
 •  

 • Hermen P

  ( organisator / routebegeleiding ) 18-12-2023

  Vanaf het startpunt liepen we eerst langs het riviertje de Beerze, waar de beloofde kudde wilde paarden al braaf op ons stond te wachten. De beloofde bevers hebben we niet gezien, maar deze paarden leken wel beetje op bevers. Daarna richting Kampina, even pauze bij het Kogelvangersven, waar we van een mooi uitzicht en het inmiddels doorgebroken winterzonnetje konden genieten. Via het idyllische beekje de Rosep bereikten we om 1 uur stipt onze lunchstop, een Brabants-gemoedelijk restaurant met een sjabloon-barista en een bowlingbaan (‘willen jullie écht niet bowlen?!’).

  Het tweede deel van de tocht was zonovergoten, wat iedereen wel kon waarderen na de overvloedige regenval van de laatste tijd. Helaas was de regen nog niet overal weggelopen, daardoor was het soms wel een uitdaging om droge voeten te houden. Met diverse evenwichtskunsten en survival technieken slaagden de meeste deelnemers daar goed in. De ‘Tour de Frans’, de uitkijktoren waarvan de naam mooier is dan het uitzicht, lieten we rechts liggen, ook al omdat het winterzonnetje inmiddels rap de horizon naderde.

  Terug in het Beerzedal wachtte ons nog een verrassing: heel veel water. Ondergelopen weilanden stroomden via onze wandelroute leeg in de Beerze, en het onderscheid tussen rivier, vennetjes en wandelpad was nog amper te maken. Met het eind in zicht deed niemand nog echt moeite om de voeten droog te houden, en net vóór het echt donker werd waren we weer terug bij waar we begonnen.

  Deelnemers bedankt voor jullie gezelschap, en tot een volgende hike!

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Er zijn (nog) geen reacties / foto's van deelnemers.