Reacties en foto's

 • ZA 04/11 - ZO 05/11
  Herfsttrekking in de Ardennen
  44 km
  VOL
  Buitenland, Spa (B)
  7/7 deeln.
 • ZA 04/11
  t.e.m.
  ZO 05/11
  Herfsttrekking in de Ardennen
  Buitenland, Spa (B)
  44 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Julie S

  ( organisator / kaartlezer ) 05-11-2023

  Herfsttrekking in de Ardennen. Het was echt herfst: schitterende herfstkleuren, maar ook regen, en glibberige paden. We waren goed voorbereid, 8 weekendhikers verschenen aan de start met regenjas en regenbroek, de rugzakken afgedekt met een kleurenpalet aan hoezen. Omdat we zo goed voorbereid waren, vonden we het achteraf best meevallen, al hebben we toch echt wel veel regen gehad. Ook verdween er zo nu en dan een schoen diep in de modder, en waren er heel wat sprongetjes en struinstukjes door het bos nodig om de grootste modderpoelen te omzeilen. Bovendien moesten we de eerste dag al ons proviand meedragen (ach viel ook wel mee, verdeeld over 8 rugzakken).
  Ik had 23 + 21.7km op de teller (excuses voor de extra kilometer op dag 1). En tweemaal 500 hoogtemeters. Dat maakte het tot twee pittige tochten. Maar door een geweldig mooi landschap en over leuke en afwisselende paadjes.
  De eerste dag was lang, er moesten nog wat boodschappen gedaan worden, en er moest een hond gered worden. Daardoor liepen we uiteindelijk een half uur in het donker door het bos voor we bij de chalet/berghut arriveerden. Er werd een lekkere maaltijd gekookt en in de avond zaten we gezellig bij elkaar in de ruimte met een warme kachel, terwijl we goed in de gaten werden gehouden door de huttenwaard (ik geloof dat hij niks begreep van ons dranklijstje). De stapelbedjes waren wat mij betreft prima, meer heb je niet nodig na zo'n lange dag.
  Dag twee begon met een ontbijt. De schoenen waren helaas niet opgedroogd, maar dat deerde ons niet. Stipt 9 uur gingen we al weer aan de wandel, met meteen weer een regenbuitje. Het tempo zat er goed in (al ontstonden er wel wat pijnlijke voeten). Het landschap, met bos, veen en weiland, en kleine stille dorpjes, nog steeds even mooi. Een korte koffie-met-vlaai-stop in Stavelot, toen omhoog, omlaag en nog een keer omhoog, en halverwege de middag stonden we weer aan het beginpunt.
  Ik heb er echt van genoten: de Ardennen zijn zo mooi in de herfst, en stiekem vind ik ze het mooist als het nat is... Het stijgen en dalen, de berghut, en een gezellige groep hikers: ik ben moe maar voldaan!
  Leuk dat jullie mee waren, tot een volgende hike, groetjes Julie

 • Hermen P

  05-11-2023

  Het was best een zware tocht, met veel klimmen en glibberen. Maar de mooie wandelingen, het aangename gezelschap en de gezellige overnachtingsplek maakten alles goed. En inderdaad de herfstkleuren komen een stuk beter uit als het een beetje nat is 😉 Julie heel erg bedankt voor de organisatie en alle goede zorgen, vooral de gebakservice in Stavelot was top 🙂

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo