Reacties en foto's

 • ZO 12/02
  Rosandepad uitgebreid met gedeelte Dorenweertsche pad
  26 km
  Gelderland, NS Oosterbeek
  8/11 deeln.
 • ZO 12/02
  Rosandepad uitgebreid met gedeelte Dorenweertsche pad
  Gelderland, NS Oosterbeek
  26 km
  8/11 deeln.
 •  

 • Monique d

  ( organisator / routebegeleiding ) 12-02-2023

  Vandaag was een mooie dag om de 2 genoemde klompenpaden te lopen. We begonnen vanaf station Oosterbeek met het Rosandepad. Veel recensies zijn lovend over dit klompenpad en het is ook erg mooi én gevarieerd! De maroonrode klomp was goed te volgen en onderweg werden foto’s gemaakt van de afwisselende omgeving: bos, heuveltjes, parken, uiterwaarden en historische plekken. Bij de oude kerk van Oosterbeek even gesmikkeld van onze meegenomen lunchpakketjes met mooi uitzicht.

  Na deze stop mochten we nog even de maroonrode klomp volgen om vervolgens het Kerkpad naar de veerweg te volgen om het Dorenweertse klompenpad op te pakken. Eerst door de Valckeniersbossen en landgoed Duno (met mooie vergezichten), daarna door de uiterwaarden, met voldoende overstapjes (klompenpadwaardig) naar onze welverdiende horeca stop bij kasteel Doorwerth. De onder wandelaars welbekende horeca De Zalmen (met te lekker uitziend gebak; links laten liggen is té moeilijk ☺️). De route werd vervolgd door glooiende boshellingen en Heveadorp.

  Via de Valckeniersbossen, veerweg en kerkpad weer terug op het Rosandepad. Daar ‘klommen’ we via landgoed de Hemelse berg, gevaarlijke bruggetjes en langs een zeer duidelijke camera waarschuwing (wat zou daar zo camerabewaakt moeten worden?) weer de glooiende heuvels op. Via het altijd leuke Grothuisje (gebouwd van ‘misbaksels’: mislukte bakstenen. Het was vroeger geliefd bij bezoekers van het landgoed; er zijn ontelbare ansichten van.) verder richting Oosterbeek.

  Leuk detail (bron website frankwandelt; de routemakers hebben die kleur (maroonrood) gekozen als eerbetoon aan de rode baret van de Engelse parachutisten in de strijd om de brug bij Arnhem, in september 1944.

  Bedankt voor deze mooie en ontspannen wandeldag! Ik vond het gezellig! Volgens mijn Garmin watch hebben we zo’n 276 meter gestegen. Voor de Nederlandse begrippen best netjes!

  Ik ben van plan deze in een ander jaargetijde(n) nog eens te organiseren. Het voorjaar en de herfst lijken me ook mooie seizoenen voor deze wandeling. Ik overweeg dan het volledige dorenweertse klompenpad mee te pakken (ik lees iets over een uitkijktoren…).

 • Madelon K

  15-02-2023

  Mooi gebied om te wandelen. Je kunt er hoogtemeters maken. Monique bedankt voor de organisatie. Groet, Madelon

 • Eric B

  12-02-2023

  Dank voor de mooie wandeling, de horeca en het zachtere windstille weer maakte het compleet.