Reacties en foto's

 • ZO 04/12
  De Kalmthoutse Heide
  20 km
  Buitenland, Essen (Belgie)
  5/10 deeln.
 • ZO 04/12
  De Kalmthoutse Heide
  Buitenland, Essen (Belgie)
  20 km
  5/10 deeln.
 •  

 • Gert-Jan G

  ( organisator / routebegeleiding ) 10-12-2022

  Door twee afmeldingen waren we vandaag maar met een klein groepje van vier wandelaars.

  Vanwege de kou had ik vooraf besloten een kortere route lopen dan de 20 km die op het programma stond. Toen iedereen gearriveerd was, zijn we iets voor 12.00 uur vertrokken. Onderweg kwamen we langs een fietstunnel met grappige graffiti tekeningen. Na 5 kilometer kwam restaurant den Druivelaer in zicht. Hier hebben we koffie gedronken en een kleine maaltijd gegeten.

  Daarna hebben we de Kalmthoutse heide verkend. We waren vrijwel de enige wandelaars op deze grote vlakte. Na ongeveer 8 kilometer kwamen we uit bij de Heihoeve voor een tweede pitstop.

  Vervolgens waren we van plan brandtoren “de Zandloper” te beklimmen. Echter op de kaart was aangegeven dat deze bij knooppunt 98 zou liggen. In werkelijkheid bleek deze te liggen bij knooppunt 27. Dus dit is niet meer gelukt.

  Het volgende doel was kasteel Boterberg. Hier heeft Hector Carlier gewoond, die bekend staat als een van de oprichters van oliemaatschappij Total.

  Daarna zijn we, toen het langzaamaan donker werd, teruggegaan naar het startpunt bij brasserie het Graan. • Er zijn (nog) geen reacties / foto's van deelnemers.