Reacties en foto's

 • ZA 10/09
  Appels- en perentocht (rondwandeling)
  21 km
  Gelderland, NS Geldermalsen
  7/9 deeln.
 • ZA 10/09
  Appels- en perentocht (rondwandeling)
  Gelderland, NS Geldermalsen
  21 km
  7/9 deeln.
 •  

 • Monique d

  ( organisator / routebegeleiding ) 12-09-2022

  Enkele weken geleden is de pluk al begonnen in de Betuwe. Gelukkig hingen er afgelopen zaterdag tijdens onze wandeltocht genoeg appels en peren in aan de bomen. Onze tocht begonnen we bij station Geldermalsen, heel toepasselijk in de nabije omgeving van de fruitveiling. Ondanks de droge weersvoorspelling van buienradar moesten we af en toe regenkleding en/of de paraplu uitklappen. Het leverde wel mooie luchtplaatjes op.

  In de buurt van Enspijk hebben we bijna allemaal een erg lekkere aardbeientaartje op in de fruittuin. Het was een leuke en gezellige horecastop. Waarna we onze route weer vervolgden. Meteen met een paar regendruppels cadeau... Via Rumpt (waar we een andere theetuin maar hebben overgeslagen) zijn we de Linge overgestoken naar Beesd. Ook hier hebben we diverse horeca 'overgeslagen'. Bij de stapelbakker op het landgoed Marienwaerdt hebben we een tweede horecapauze gehouden. Helaas binnen, vanwege personeelstekort was er geen mogelijkheid op het terras te zitten.

  Via de notenlaan en een feestje in de Hoge Schuur op het landgoed de appeldijk opgezocht. Die appeldijk kan uiteraard niet ontbreken bij een appels- en perentocht! In Tricht net voorbij villa Flandria kwam een typische boomgaard tractor met kisten vers geplukte appeltjes tegemoet. Er werd ons een (welverdiend?) appeltje aangeboden. Hoe toepasselijk op deze appels- en perentocht. Zoals Eric mooi heeft omschreven: Het appeltje maakte het compleet!

  Via de Lingedijk van Tricht en de relatieve nieuwe spoorbrug over de Linge bereikten we station Geldermalsen. Bedankt allemaal voor de gezellige dag en tot een volgende hike!

 • Eric B

  28-09-2022

  Dank voor de mooie wandeling en leuk dat mijn bericht is overgenomen ;).

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)