Reacties en foto's

 • ZA 13/08
  de Mortelen; grote Spaanse ruiter
  17 km
  Noord-Brabant, Café Vingerhoeds te Oirschot
  6/11 deeln.
 • ZA 13/08
  de Mortelen; grote Spaanse ruiter
  Noord-Brabant, Café Vingerhoeds te Oirschot
  17 km
  6/11 deeln.
 •  

 • Monique de L.

  ( organisator / kaartlezer ) 14-08-2022

  De hitte-trotseerders hebben een mooie wandeling gemaakt door De Mortelen; een kwelgebied met veel leem in de bodem. Van de drassigheid die vaak inherent is aan dit soort gebieden hebben we niets gemerkt. Zelfs de boomkikker hebben we helaas niet kunnen spotten ondanks onze serieuze zoektocht en lokroepen. We vrezen dat het zelfs voor de boomkikker te droog was in De Mortelen momenteel. Helaas! Maar een goede aanleiding om deze wandeling in de herhaling te gooien.  In verband met een country festival bij het oorspronkelijke afspreekpunt op het laatste moment de startlocatie, de borrel en afsluitend etentje gewijzigd. Gelukkig hebben we bij Hoeve 1872 nog wel een horecastop onderweg kunnen maken.  Tijdens de wandeling hebben we ook een houten kruis gezien bij het Castionepad. Een zielig verhaal; dit houten kruis is opgericht ter nagedachtenis aan een Italiaanse marskramer die hier op zestienjarige leeftijd in 1838 om het leven werd gebracht. De buit bedroeg slechts een rijksdaalder. Schrale troost voor de handelsman: Zijn moordenaar was de laatste Nederlander die aan de galg werd terechtgesteld. Verder zijn we langs een monumentale boerderij, opgedroogde kikkerpoelen, landgoed Heerenbeek en Velder (sterrenbos met de negen dreven) gewandeld. Door alle opgedroogde watertjes aan de verkeerde kant gelopen (slechte smoes kaartlezer), maar we konden door de droge bedding alsnog het juiste pad weer oppikken om rechtstreeks naar onze welverdiend terras te wandelen.  Al met al hebben we met deze tropische temperaturen een goed beschutte en mooie wandeling door De Mortelen gemaakt. De Brabantse gastvrijheid zorgde voor genoeg bankjes onderweg, zodat we tijdig drink- en smeerpauze hebben kunnen inlassen (een echte bankjeswandeling met gesprekken over snert...). We hebben op ons gemakje gedaan waardoor we het gevoel kregen van een echte ontspannen vakantiedag. Na afloop lekker geborreld en gegeten. Bedankt voor jullie gezelligheid en graag tot een volgende hike!

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Niels H.

  20-08-2022

  Een mooie tocht! Onverhard, prima tempo. Een country festival met tv-schermen. Die groene kikker we vast nog wel.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Eric B.

  16-08-2022

  Dank voor de mooie route, ik wandel zelf amper in Brabant, maar het is eveneens een zeer mooi wandelgebied. Dank Monique en tot een volgende hike.

 • Madelon K.

  14-08-2022

  Hele mooie wandelroute door de Mortelen. Grotendeels door bossen en begroeiing. Lekker koel met deze hitte. Na afloop heerlijk gegeten met gezellig groepje. Bedankt voor organisatie Monique.