Reacties en foto's

 • ZO 31/07
  Romantische kastelen en struinen (rondwandeling)
  18 km
  Gelderland, Parkeerplaats kasteel Waardenburg (rondwandeling)
  8/11 deeln.
 • ZO 31/07
  Romantische kastelen en struinen (rondwandeling)
  Gelderland, Parkeerplaats kasteel Waardenburg (rondwandeling)
  18 km
  8/11 deeln.
 •  

 • Monique de L.

  ( organisator / kaartlezer ) 31-07-2022

  Op een van de weinige dagen deze zomer (tot nu toe) met wat minder zon hebben we een mooie, afwisselende wandeling gemaakt door de uiterwaarden van de Waal, het kasteelbos van Neerijnen, langs (spook)kastelen en door enkele dorpjes. Slechts enkele minidruppels hebben we maar hoeven te trotseren. Het mag eigenlijk geen naam hebben.

  De skyline bij het struinen werd vaak gevormd door de markante brug en toren van Zaltbommel. Ook zijn we langs enkele kastelen gewandeld. Een daarvan; (spook)kasteel Waardenburg. Dit kasteel staat in de top 5 van Nederlandse spookkastelen. Een citaat van de website thegosthunter.nl:


  "Volgens de vorige bewoners hoorden zij stemmen in de kelders van het Kasteel, maar ook voetstappen in de gangen en kamers." Ook wordt er melding gemaakt van het uitdelen van klappen. Gelukkig zijn wij gespaard gebleven. Op dit moment houdt de Academie voor de Rechtspraktijk kantoor in het kasteel.  Op zo n tweederde van de wandeling zijn we neergestreken op het terras van de keten Big Bread, vooral bekend om zijn hamburgers. De dames van het gezelschap hebben dan ook allemaal een andere hamburger getest. Het smaakte ons goed 🙂  Speciaal voor de reacties op Weekendhike via google een album gemaakt. Hopelijk kunnen jullie hiermee de foto s ook fatsoenlijk bekijken. Het was een gezellige dag. Leuk dat jullie mee hebben gewandeld en graag tot een volgende hike!

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Martijn U.

  31-07-2022

  Hoi Allemaal, Ik kan er helaas niet bij zijn vandaag. Heb Monique vrijdag bericht hierover. Veel plezier vandaag! Groeten Martijn

 • Kordula van D.

  31-07-2022

  Het was een mooie wandeling door een afwisselend landschap: uiterwaarden, langs dijken, dorpjes, kastelen, mooie paadjes en huizen met prachtige bloemen. We hadden een gezellige en lekkere horecastop en hadden goed wandelweer. Monique bedankt voor de organisatie van deze originele wandeling.