Reacties en foto's

 • DI 14/06
  Avondwandeling: Landgoed Marienwaerdt, Heerlijkheden
  12 km
  Gelderland, Pannenkoekenhuis De Stapelbakker (Rondwandeling)
  5/9 deeln.
 • Avondwandeling: Landgoed Marienwaerdt, Heerlijkheden
  Gelderland, Pannenkoekenhuis De Stapelbakker (Rondwandeling)
  12 km
  5/9 deeln.
 •  

 • Monique de L.

  ( organisator / kaartlezer ) 15-06-2022

  Op deze mooie bijna -zomer avond hebben we (nadat er nog enkele lekkernijen zijn gekocht in de landgoedwinkel) een wandeling gemaakt over Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Het is een familielandgoed van ruim 900 hectare aan de rand van Beesd. Tijdens deze wandeling hebben we de veelzijdigheid van het landgoed, met akkers, weilanden, bossen, lanen en grienden, ontdekt.

  Tijdens de wandeling hebben we, zoals de beschrijving van de Mooiste Routes ook aangeeft, berenklauwen gezien. Uiteraard hebben we de nodige afstand in acht genomen tot deze berenklauwen. Ook hebben we de kunnen zien dat er inmiddels appeltjes groeien op de appeldijk. Sommige appeltjes zijn helemaal ingepakt door een duister web (spinselmotten?). De avondzon heeft ervoor gezorgd dat er regelmatig een stop werd ingelast om foto s te maken. Een aantal van ons had zelfs het geluk om een hert te spotten.

  Uiteraard hebben we aan aantal gebouwen die het landgoed rijk is bewonderd, zoals De Hooge Schuur, de Abtsbouwing en de Hooiberg. Voor het laatste stuk van de wandeling hebben we het voetveer naar Enspijk links laten liggen op de Groenedijk en zijn richting de Notenlaan richting de parkeerplaats gelopen (onder de boog door).

  Bedankt dat jullie mee zijn gegaan op deze avondwandeling! Ik zie jullie graag op een volgende hike!  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Er zijn (nog) geen reacties / foto's van deelnemers.