Reacties en foto's

 • ZA 04/06 - MA 06/06
  Peak Beer Trail: 2daagse Hoge Venen
  40 km
  VOL
  Buitenland, Sourbrodt (B)
  7/7 deeln.
 • ZA 04/06
  t.e.m.
  MA 06/06
  Peak Beer Trail: 2daagse Hoge Venen
  Buitenland, Sourbrodt (B)
  40 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Julie S.

  ( organisator / kaartlezer ) 06-06-2022

  Wat een heerlijk weekend was dit! Weekendhike liep de Peak Beer Trail, een tweedaagse wandeltocht over de Hoge Venen in Belgie. Van Sourbrodt/Ovifat naar Monschau, en terug.

  Op dag 1 was er eerst tijd om gezellig met z n allen buiten te lunchen bij Moulin Bayon. Daarna werden de kuiten warm gefietst op de railbike. sAvonds was het nog steeds zo n mooi weer dat we buiten aten, bij de Peak Beer brouwerij, het thema van de wandeling. Niet dat die brouwerij ook maar iets met de wandeling te maken had, maar ja, de tocht moest nou eenmaal een naam hebben.

  Dag 2 begon met een prima ontbijt (en lunchpakket) in de jeugdherberg van Ovifat. We waren er klaar voor: zo n 45km totaal voor de boeg! Het leek de hele dag te gaan regenen, maar uiteindelijk viel dat heel erg mee (behalve het laatste uurtje dan). Jammergenoeg was een van de veenpaden afgesloten, dus pas bij het tweede vlonderpad door het veen zagen we hoe wondermooi het was. Na 23km (en 275m omhoog en 500m omlaag) waren de benen echt moe, maar het mooie Monschau, het lekkere eten, en de muziek in de kelderbar gaven ons weer nieuwe energie.

  Dag 3, de regen was zo goed als verdwenen. Ontbijt om de hoek , schoenen aan, rugzakken op, en daar gingen we weer: 21km, 500m omhoog, 275m omlaag. Meteen aan het begin een stevige klim, en een even stevige afdaling, daarna een mooi stuk langs de Roer, over het veen met wat extra, eigenlijk verboden ommetjes, nog een stukje langs een mooi beekje, en eindelijk was de peak beer brouwerij weer in zicht. Een welverdiende afsluiting!

  Mede-weekendhikers: het was een mooie uitdagende tocht. We kunnen trots zijn op onszelf. Het smaakt naar meer! (meer wandeltrektochten bedoel ik, al denk ik dat sommigen meer bier ook prima zullen vinden)

  In de link enkele foto s die ik van jullie heb verzameld.

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Guus H.

  07-06-2022

  Het was in alle opzichten een topweekend! Voor mij de eerste keer zo n trektocht, en hoewel soms best pittig, zeker de moeite waard. Mooie wandelingen in afwisselend landschap, leuk gezelschap en lekker eten en drinken (speciale biertjes voor de liefhebber..) Julie bedankt voor de goede organisatie en iedereen voor de gezelligheid! Groet Guus

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Janneke A.

  07-06-2022

  Heerlijk zo’n weekendje wat voelt als een complete week vakantie! Bedankt iedereen voor de gezelligheid en de educatieve biertraining, ik ga het nu zeker vaker proeven.
  Julie, bedankt voor de uitstekende organisatie! Het was een heel gezellig weekend met een grote variatie aan aktiviteiten, door een interessant landschap met uitstekende accomodaties en dito restaurants.

 • Hermen P.

  07-06-2022

  Jaahhh meer,meer, meer wandeltrektochten! Het zijn echte weekendverdubbelaars, door alle indrukken en gezelligheid voelt het of je twee keer zo lang bent weggeweest. Het veenlandschap vond ik echt heel erg mooi en bijzonder. Wel jammer inderdaad dat het eerste vlonderpad in renovatie was, de beide uiteinden die we gezien hebben waren veelbelovend! Nou ja, een goede reden om nog eens terug te keren…

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Jacco D.

  07-06-2022

  Peak Beer was inderdaad een goede brouwerij met een lekker bier. Daar zou ik best meer van lusten. Het wandelen neem ik op de koop toe 😉 Grapje hoor; het was een heel geslaagd weekend!

 • Jorrik I.

  07-06-2022

  Het was zeker een topweekend! We hadden wat regen maar zeker niet zo veel als dat er in sommige regio s van Belgie en in Nederland is gevallen. We zijn er goed mee weggekomen. Die (speciaal) biertjes waren weer erg lekker de wandeling erg afwisselend en prachtig. Monschau een heel mooi stadje, je zal bijna denken dat hier Anton Pieck alle huizen en gebouwen persoonlijk heeft ontworpen!? Het gezelschap was weer gezellig. Dus iedereen bedankt voor de gezelligheid en Julie bijzonder bedankt voor de goede organisatie! Ondanks de pittige wandeling ga ik graag nog eens met je mee. Dus ja er mag nog meer van dit soort weekendjes worden georganiseerd. Dit gebied dat blijft mooi en bijzonder! Groetjes Jorrik

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo