Reacties en foto's

 • ZO 03/04
  Het Turnhouts vennengebied
  18 km
  Buitenland, Turnhout (rondwandeling)
  4/9 deeln.
 • Het Turnhouts vennengebied
  Buitenland, Turnhout (rondwandeling)
  18 km
  4/9 deeln.
 •  

 • Gert-Jan G.

  ( organisator / kaartlezer ) 03-04-2022

  Ik had mijn auto maar net geparkeerd en ik zag Rob al aankomen. We waren ruim op tijd. Dus eerst een bak koffie genoten bij taverne ’t Klaverhof. Henk en de andere heren kwamen iets later binnen. Toen was de groep compleet.  Eerst wandelden we langs de Blijkhoeve, waar wevers hebben gewoond die hun garen bleekten met waswater. Dit waswater kwam van het ertegenoverliggende Boones Blijk. Een schitterend zeventiende-eeuws gebouw, een voormalige blekerij dus, omgeven door water en rododendrons.


  Vervolgens kwamen we langs natuurgebied Klein Kuylen. Het viel ons op dat er nieuwe wandelpaden aangelegd waren, naast het bekende fietspad “ Bels lijntje”. De bekende uitkijktoren met uitzicht op enkele grote vennen zijn we daarna gaan beklimmen.  Omdat we bijna op de helft van de wandelafstand waren, hebben we een lunch stop ingelast bij “Klein Engeland”. De bediening was hier heel geduldig.


  Vervolgens hebben we gewandeld naar het Koeven, waar veel meeuwen een broedplek hadden gevonden. Dit was het hoogtepunt van de tocht.

  Op het eind hadden we nog een mooi uitzicht op de jachthaven van Turnhout met statige panden op de achtergrond.

  Iedereen bedankt voor de gezellige sfeer onderweg, groetjes, Gert-Jan.

 • henk p.

  07-04-2022

  gert jan , bedankt voor het organiseren was een route door mooi gebied!