Reacties en foto's

 • ZA 19/02
  Zand en Brand wintereditie
  20 km
  VOL
  Noord-Brabant, Udenhout (rondwandeling)
  9/7 deeln.
 • Zand en Brand wintereditie
  Noord-Brabant, Udenhout (rondwandeling)
  20 km
  9/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Hermen P.

  ( organisator / kaartlezer ) 19-02-2022

  Om half elf verzamelden zich 9 weekendhikers met keurig gepoetste schoenen voor een avontuurlijke ontdekkingstocht door moeras en woestijn. Het door de organisator zo gewenste pak sneeuw (het betrof immers de winter-editie van deze wandeling) was helaas uitgebleven. In plaats daarvan had moeder natuur, in de vorm van storm Eunice, wel een paar flinke bomen over de paden in de Brand gedrapeerd. Deze bleken gelukkig geen onoverkomelijke hindernis voor onze avonturiers.  De lunchstop bij Bosch en Duin werd zodoende vlot bereikt, de QR codes werden uit de rugzakken gehaald en de wandelaars deden zich tegoed aan twaalfuurtjes, uitsmijters en andere lekkernijen. De volgende etappe door de woestijn begon met een beklimming van Berg 18.4, met als beloning een weids uitzicht over de omgeving. Het vervolg verliep grotendeels geïmproviseerd. Maar aangezien een woestijn eigenlijk één groot zandpad is, zijn we feitelijk toch steeds op het rechte pad gebleven.  Na het Zand opnieuw de Brand. Langs de Zandkantse Leij was het pad nog redelijk begaanbaar, maar eenmaal in het bos aangekomen moesten de weekendhikers steeds ingewikkelder capriolen uithalen om droge voeten te houden. Het pad begon steeds meer op een zwembad te lijken en het werd duidelijk dat er opnieuw, dit keer noodgedwongen, geïmproviseerd moest worden. De ingewikkelde capriolen werden in omgekeerde volgorde opnieuw uitgehaald, en met een omtrekkende beweging via asfaltwegen werd rond kwart voor vijf uiteindelijk het startpunt teruggevonden. De meesten keerden hierna huiswaarts, bij het Kreitenhuys werd en petit comité, onder het genot van een drankje, nog even nagepraat.  Deelnemers bedankt voor jullie gezelligheid! En excuses voor de 3 extra (asfalt)kilometers… Ik denk dat we een verstandige keuze gemaakt hebben door om te keren, en al met al vond ik het toch een erg geslaagde dag. En jullie zijn van harte welkom als ik nog eens opnieuw ga proberen om de Brand te bedwingen!
  Groeten, Hermen

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Mari�tte van D.

  21-02-2022

  Ik vond het een heel mooie tocht. Jammer dat we aan het eind even over het asfalt moesten in plaats van door het bos, maar het was wel een beetje fris voor het buitenluchtzwembad 😉 Ook weer een heel gezellig groepje, dus zeker voor herhaling vatbaar.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Sabine B.

  20-02-2022

  Zand en hindernissen was ook een prima naam geweest voor deze wandeling die door door een prachtig en veelzijdig gebied ging. Ik heb er van genoten. Hermen bedankt voor de organisatie. Ik loop graag nog een keertje mee!