Reacties en foto's

 • ZO 13/02
  Riels laag en Regte heide
  19 km
  Noord-Brabant, Eetcafé den overkant Riel
  10/13 deeln.
 • Riels laag en Regte heide
  Noord-Brabant, Eetcafé den overkant Riel
  19 km
  10/13 deeln.
 •  

 • Jenny Van B.

  ( organisator / kaartlezer ) 15-02-2022

  Voor mij de eerste keer was het de eerste keer dat ik een tocht organiseerde en heel wat jaren geleden dat ik meegelopen heb. Gelukkig was het gezelschap goed, de wandeling mooi en de weergoden ons goedgezind. Om half elf verzamelden we bij café den overkant. Daar waren ze zo vriendelijk speciaal voor ons een half uurtje eerder open te gaan. Echte Brabantse gastvrijheid dus.  Met een winters zonnetje liepen we al vlot het natuurgebied “Riels laag” in. Het gebied omslaat het beekdal van de Lei. Doordat het op een breuklijn ligt, zijn er in het gebied hoogteverschillen van maar liefst 5 meter. Gelukkig waren al onze kuiten daartegen bestand (hihi). We passeerden een mooi vlonderpad, een kikkerpoel en de Lei. Net over de helft was het tijd voor een Brabantse stop bij restaurant de Klooster. Hier konden we onder andere genieten van “tosti Judas” of “heilige maagd Maria”, worstenbroodjes, omeletten en lekkere drankjes. Al was de Blije Bakkus helaas niet voorradig. We zullen nooit weten hoe deze smaakt, maar gelukkig toch alleen nog blije gezichten na de stop.  Hierna passeerden we het vennetje de Halve Maan en gingen we de Regte heide op met als hoogtepunt de grafheuvels. Deze zijn gereconstrueerd en komen oorspronkelijk uit de bronstijd. Ze liggen op dezelfde breedtegraad als Stonehenge. Na 19 km is het einde in zicht. Voor de liefhebbers was er nog een afsluitend drankje bij de Overkant.  Iedereen bedankt voor de wandeling en wie weet tot een volgende.


 • Stefan van der H.

  13-02-2022

  De vuurdoop, de eerste georganiseerde wandeltocht bij weekendhike door Jenny, is me goed bevallen. Een mooie tocht en goed georganiseerd. Ook met leuke horeca. Bedankt voor de organisatie. En de rest van de groep bedankt voor de gezelligheid. Aan de ene kant een beetje moe en aan de andere kant met meer energie ga ik nog van de avond genieten.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo

 • Jenny Van B.

  13-02-2022

  Vuurdoop viel gelukkig mee. Jullie waren goed en gemakkelijk gezelschap. Interessante gesprekken, schitterende natuur, heerlijk weer en lekkere lunch…zelf veraste de wandeling me door de afwisseling, vandaar dat ik deze wilde delen. Hoop dat jullie er van genoten hebben