Reacties en foto's

 • ZA 16/04 - MA 18/04
  Via Gulia: de Geuldalroute B-NL
  61 km
  VOL
  Limburg, Aachen (D) - Bunde (NL)
  6/6 deeln.
 • ZA 16/04
  t.e.m.
  MA 18/04
  Via Gulia: de Geuldalroute B-NL
  Limburg, Aachen (D) - Bunde (NL)
  61 km
  6/6 deeln.
  VOL
 •  

 • Julie S.

  ( organisator / routebegeleiding ) 20-04-2022

  Pasen 2022, een tocht van 60km van de Bron naar de Monding van de Geul. We reisden via Duitsland naar Belgie en weer terug naar Nederland. Duits, Frans, Nederlands, Limburgs, alles kwam voorbij. Het landschap heuvelde om ons heen maar wij liepen lekker makkelijk in het geuldal, stroomafwaarts. De zon scheen volop. Het was vakantie!

  De bron was een groene paddenpoel in het bos. Onderweg zagen we her en der nog resten van de overstroming van vorig jaar, maar nu was het een mooie rustig kabbelende meanderende stroom. Bij de monding in de Maas konden we als afsluiting nog even pootjebaden.

  Wandelen in zuid-limburg is altijd mooi, maar nog leuker is het als je een thema of doel hebt, zoals deze Geul-trektocht. En het goede gezelschap maakte het tot drie gezellige dagen.
  De waterspreeuw en de ijsvogel (en de nachtegaal?)... Hoe kwam die vrachtwagen vol vis eigenlijk in het weiland, en hoe kwam ie er uit?... Het goed omheinde voetbalveld van Wijlre... De Smidse sloegen we over, maar er was een heerlijk momentje met een ijsje op een campingveldje... Ik ben benieuwd welke momenten jullie zijn bijgebleven.  Ik droom ondertussen nog even verder over mijn kasteel en elke dag met m n bestelautootje volgeladen met koffers door het Limburgse landschap toeren.  Jacco, Henk, Berber, Andries, Hermen en Janneke: dank voor jullie goede gezelschap!

 • Hermen P.

  20-04-2022

  Veel hoogtepunten zijn al genoemd maar deze momenten zijn me ook nog bijgebleven: de altijd-prijs-benefiettombola met Lee Towers achter de piano, wandelen dwars over een keurig gladgeschoren en aangeharkte golfbaan, de Nivon-campingwinkeldeurbel, het übergastvrije hotel Salden met welkomstdrankjes op zowel de kamer als het terras, de bejaarden-rivercrossing in Valkenburg… Kortom, het was een heerlijk weekendje, echt een mini-vakantie! Iedereen bedankt voor de gezelligheid en natuurlijk Julie bedankt voor de organisatie. Mijn foto-album:

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

  Klik hier voor de foto's van deze tocht