Reacties en foto's

 • VR 07/08
  Wandelen langs de Vecht, Fort Zuylen en Bierproeven
  14 km
  VOL
  Utrecht, NS Maarssen - NS Utrecht Zuilen
  7/7 deeln.
 • VR 07/08
  Wandelen langs de Vecht, Fort Zuylen en Bierproeven
  Utrecht, NS Maarssen - NS Utrecht Zuilen
  14 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Jacco D.

  ( organisator / routebegeleiding ) 08-08-2020

  Wat kwam het mooi uit dat deze hike op deze snikhetedag gepland was! Veertien kilometer en vier horecastops stonden op het programma. Door de hitte heb ik het wandelgedeelte ook nog eens ongegeneerd met twee kilometer ingekort.  We liepen door het mooie buitengebied van de Vecht. De kleinste en de grootste molen van de provincie stonden mooi naast elkaar. Er was ook een pieterpeuterig sluisje en een veld vol ooievaars. En het dichte cafe Alex, waar onze Alex even ging kijken, en van de overbuurman te horen kreeg dat Alex met vakantie was, wat ook wel weer klopte.


  Op de terrassen was er gelukkig genoeg plek in de broodnodige schaduw. Het Weekendhikerecord eensgezind bestellen is weer scherper gesteld (6 alcoholvrij bier en 5 tomatensoep).


  Via een schimmig stukje Amsterdam Rijn Kanaal, met heerlijke verse koffiegeur, kwamen we bij onze eerste brouwerijcafe.
  De Leckere. Zo n biertje gaat er altijd wel goed in. Zeker de eerste slok. Het was er behoorlijk hip, met een strandje en een nieuwerwets betaalsysteem.

  Daarna gingen we naar Oproer, een zo mogelijk nog hippere brouwer, met een hoog mannen-met-baarden gehalte waar we zo n beetje de enige gasten waren binnen. Het bier was er hoppig en soms ook zuur. Niet altijd even makkelijk drinkbaar.

  Met z n vieren hebben we de hike afgesloten op een terrasje aan de Oude Gracht in Utrecht Centrum. Ik hoop dat iedereen een leuke dag heeft gehad! Groeten Jacco

 • henk p.

  15-08-2020

  ook de avond was supergezellig met heerlijke biertjes en lekker gegeten!thx jacco

 • Alex J.

  07-08-2020

  Het was een erg warme dag, maar gelukkig zaten er in deze wandeling voldoende geplande stops om het vocht in het lichaam weer aan te vullen :-).

  Klik hier voor de foto's van deze tocht