Reacties en foto's

 • ZA 12/10
  Over de Bomendijk naar het Bokbier
  17 km
  Gelderland, NS Voorst-Empe - NS Deventer
  6/9 deeln.
 • ZA 12/10
  Over de Bomendijk naar het Bokbier
  Gelderland, NS Voorst-Empe - NS Deventer
  17 km
  6/9 deeln.
 •  

 • Jacco D.

  ( organisator / routebegeleiding ) 14-10-2019

  In een druilerig, herfstig decor liepen we een voormalige NS-wandeling.


  Het grootste deel ging over de befaamde Bomendijk. Dit weggetje deed haar naam eer aan. Er was een dijk en er waren bomen in in een verder open gebied. De paddestoelen schoten als paddestoelen uit de grond. Het was er heerlijk lopen.


  We liepen met een gezellige, maar uitgedunde wandelgroep. Op twee spoortrajecten waren er aanrijdingen, waardoor sommigen er helaas niet bij konden zijn.


  Het eerste stuk liep over vers gemaaide kerkepaden. De vrijwilligers die onze weg geëffend hebben kwamen we tegen. Zij dachten dat wij van het IVN waren. Wij dachten dat zij van het IVN waren. Maar toen dat eenmaal opgehelderd was, praatten ze zo enthousiast over hun goede werk dat je bijna zin zou krijgen om ook mee te doen aan het wekelijks onderhoud van de kerkepaadjes.


  Daar hadden wij geen tijd voor. Wij moesten voort. Voorts naar Voorst. Bij een herfstige wandeldag hoort namelijk ook een pannekoek, die we in de plaatselijke kinderparadijs hebben genuttigd.


  Met een volle maag liepen we eerst over de slingerende Bomendijk en daarna over de IJsseldijk, met mooie uitzichten op wolkenformaties.
  Na de oversteek met het pontje stonden we ineens middenin Deventer.

  We hebben een rondje gelopen door de grote kerk, waar een bokbierfestival bezig was. Een mooie sfeervolle en ingetogen plek, met goede bieren. Maar omdat niet iedereen van bieren houdt, dan wel moest rijden, hebben we de tocht op een terras aan de Brink beëindigd. We hebben nog even gezellig nagepraat. De meeste hikers gingen daarop terug naar huis. Een enkeling (rarara) kon het niet laten terug te keren naar het bierfestival. Al met al was het een geslaagd dagje. Groeten Jacco • Esther de J.

  15-10-2019

  Ik heb genoten van deze afwisselende wandeling. Met zonnig weer zou ik de wandeling graag nog eens opnieuw doen. Mooie paden onderweg over dijken of door het bos en uiteindelijk nog een stukje langs de IJssel. De aankomst bij Deventer vond ik bijzonder met het zicht op de oude gevels van huizen en de grote kerk er vlak achter, en de IJssel op de voorgrond. Het pannenkoekenhuis in Voorst vond ik een enorme verrassing: inderdaad een kinderparadijs. Verder iedereen bedankt voor de gezelligheid! Hartelijke groet, Esther

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

 • Pia H.

  15-10-2019

  Het was een grijze dag, maar een beetje Weekendhiker laat zich niet kennen, trekt een regenjas aan en gaat er gewoon op uit. Dat is dan ook wat we gedaan hebben en ik heb er geen spijt van. Het was een mooie route met een bijzondere horecastop en onderweg hadden we goede gesprekken. Bedankt voor de organisatie Jacco en iedereen bedankt voor de gezelligheid. Tot een volgende keer.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

  Klik hier voor de foto's van deze tocht