Reacties en foto's

 • WO 24/07
  Varen en wandelen langs de Waal
  23 km
  VOL
  Gelderland, NS Zaltbommel (rondwandeling)
  7/7 deeln.
 • WO 24/07
  Varen en wandelen langs de Waal
  Gelderland, NS Zaltbommel (rondwandeling)
  23 km
  7/7 deeln.
  VOL
 •  

 • Jacco D.

  ( organisator / routebegeleiding ) 26-07-2019

  Wat waren wij een stel bikkels. Eensgezinde bikkels. Op de dag dat de hitterecords zijn verbroken zijn we er "gewoon" op uitgegaan.

  Voorafgaand is intensief overlegd. Er zijn maar liefst 18 prikbordberichtjes en heel wat mails verstuurd. Bijna iedereen wilde dat het doorging; maar we hebben de tocht wel van 23 naar 15 kilometer ingekort.

  Nadat we de haperende auto van een debutante naar een parkeervak hebben geduwd, zijn we begonnen met een vaartochtje met een snelle boot.

  In Brakel stapten we uit en na enkele honderden meters hadden we de eerste horecastop. Dikke lagen zonnebrand werden opgesmeerd, handdoeken werden om nekken gedrapeerd en een paraplu te voorschijn getoverd.

  De wandeling zelf hebben we lekker rustig gelopen. Langs de Waal terug richting Zaltbommel. Gelukkig stond er een klein briesje.
  Het was wel te doen, ondanks de onvermijdelijke peentjes zweet, of moet ik zeggen winterpenen, die af en toe te voorschijn kwamen.

  We hebben verschillende keren gepauzeerd. Sommige hikers zijn het heerlijke koele Waalwater ingegaan.
  Een aangename verrassing was dat er een cafe open was.

  Een andere aangename verrassing waren de verse kersen die we gekocht hebben en de grote hoeveelheden bramen die we geplukt hebben.

  Rond half zeven kwamen we in Zaltbommel. Hier hebben we de tocht afgesloten op een terras, waar het nog lang gezellig was. Het was leuk dat iedereen meeging. Ik ben blij dat we gegaan zijn.

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Alex J.

  26-07-2019

  Hi, heb echt genoten van deze dag / wandeling. Ja het was warm, heel erg warm. Maar de gezelligheid heeft ons daar goed doorheen geholpen. En dat we dan als gehele groep eindigen op een terras om samen nog te gaan eten geeft aan dat dit wel een heel geslaagde wandeling was. Met name als je de avond dan ook nog af kunt sluiten met een lekker ijsje, dat maakt echt dat de dag niet meer stuk kan (werd ook steeds lastiger om de dag stuk te maken, gezien dat het inmiddels ook al 22:00 was; lange weekendhike dag dus). Groetjes en hopelijk tot gauw, Alex

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Suzette T.

  26-07-2019

  Ik heb het ook supergezellig gevonden. Blij dat we toch op pad zijn gegaan, ondanks de hitte. Ik heb wat foto s toegevoegd aan Alex zijn album.

 • Jorrik I.

  26-07-2019

  Hoi Jacco en de andere wandelaars, inderdaad ondanks de hitte toch ‘gewoon’ maar gaan wandelen wel een verkorte versie. Maar een verkorte versie dat was zeker meer dan logisch met deze hitte. Normaal zal ik niet zo snel gaan wandelen met deze hitte. Maar had vakantie en wilde zeker er op uit ondanks de hitte! Ik wist wel dat het van zelf goed ging komen met Jacco. Hij gaf van te voren aan dat hij de route ging inkortte en dat we zelfs de bus terug kon nemen! En dat als het kon (horeca open was) zo wat alle horeca wel aan wilde doen voor een horecastop of alsmede bijkom plek voor de hitte! De drankjes daar smaakte nog nooit zo lekker!! Als afsluiting nog met z’n alle nog wat nagedronken en gegeten op een mooie terras midden in de binnenstad van Zaltbommel! Jacco bedankt voor het organiseren en bedankt alle andere wandelaars voor de gezelligheid! En Suzette en Alex bedankt voor de leuke foto’s!!

 • Nathalie V.

  26-07-2019

  Een dag om niet gauw te vergeten!
  De dag waarop het hitterecord werd verbroken en we met heel veel stoertjes er toch wat van wilde maken!
  De dag dat we meer blaren op de handen opliepen als op de voeten ( voortduwen auto via bloedhete motorkap : )
  De dag waar precies op de juiste momenten voorhanden was wat we nodig hadden, pruimen, kersen, bramen, bier, ijs! En de Waal niet te vergeten!
  Kortom een dag die heel geslaagd was, zowiezo door het leuke initiatief van Jacco maar ook zeker door de toffe groepssamenstelling...

 • Brigida R.

  26-07-2019

  Jacco bedankt voor het organiseren van deze wandeltocht. Het was een mooie wandeling, mooie omgeving en een fijne groepsdynamiek :). Mijn eerste wandeling bij weekendhike. Wist mijzelf gelijk goed op de "kaart" te zetten :p, wat een goeie eerste indruk heb ik gemaakt haha. Kreeg vooral een warm welkom. Tempo was prima met deze warmte, de natuurlijke snacks tussendoor ook! Gezellige afsluiting met lekker eten en drinken! Op naar de.volgende!

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)