Reacties en foto's

 • ZO 02/12
  EXTRA Boswandeling met leuke horeca
  19 km
  Noord-Brabant, Luyksgestel (rondwandeling)
  6/9 deeln.
 • ZO 02/12
  EXTRA Boswandeling met leuke horeca
  Noord-Brabant, Luyksgestel (rondwandeling)
  19 km
  6/9 deeln.
 •  

 • Jacco D.

  ( organisator / routebegeleiding ) 04-12-2018

  De harde regen en de Tom Tom die iedereen de krochten van Brabant instuurde konden niet verhinderen dat iedereen gewoon op kwam dagen. Luyksgestel op zondag 11 uur leek wel een modeshow van regenkleding. Die kleding kon overigens snel weer uit.

  We kregen een overdosis dennenbos voor onze kiezen. Dat gebeurde in een streek, die wel bekend staat om stilte, maar daar hoorde je gekgenoeg weinig van. Daarvoor werd er teveel doorheen gekletst.

  De uitstekende markering van het Vennenpad bracht ons naar "het wilde zwijn". Dit idyllisch tentje was de belangrijkste reden om 19 kilometer door naaldbos te ploeteren. Maar waar de kaartlezer al bang voor was gebeurde; het was er stampensvol.

  We zijn daarom maar 100 meter verder gaan lunchen, in Belgie. De sfeer daar was op zijn zachts gezegd bijzonder. Het was een enorme horecazaak, met plek voor 1643 man. Ene Eddy trad op, en dan weet je het wel. Echte volksmuziek, waarop zelfs gedanst werd. Tientallen bejaarden demonstreerden hun zorgvuldig ingestudeerde linedance pasjes.

  De bejaarde-belgen-beleving bracht hier en daar wel wat recalcitrante gevoelens naar boven. Er werd een kindermenuutje besteld en verschillenden hikers voelden zich niet te oud voor de tokkelbaan.

  Zo rond schemertijd waren we terug in Luyksgestel. Het leek wel alsof de regen ons daar opwachtte. Na een drankje in de dorpskroeg werd iedereen weer overgeleverd aan de grillen van
  TomTom. Leuk dat jullie er waren. Groeten Jacco
 • Geert R.

  04-12-2018

  Jacco bedankt voor de organisatie. En om nog even na te genieten van de muziek. Zie het linkje hieronder.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)

  Klik hier voor de foto's van deze tocht

 • Tobias W.

  04-12-2018

  Dank jullie wel voor de gezellige 1e wandeling via www.weekendhike.nl, gelukkig zonder ontgroening ;). En Geert bedankt voor het laten herbeleven van die geweldige Eddy Smets (topartiest!); ik wil ook graag de stralen van jouw glimlach zijn ;). Tobias.

  Ik vond het tempo: Ontspannen tempo (tussen 4,5 en 5 km/pu)