Zondag
22-08-2021 11:00
Reacties: Haagse Beemden
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt Breda (rondwandeling)  afstand ca 19 km   aantal deelnemers op dit moment 5
 
Reactie Gert-Jan G. (organisator / kaartlezer)  (22-08-2021)
Vanuit het winkelcentrum aan het Heksenwiel begonnen we de tocht naar het Noorden. Na een bezoek aan een kleine kruidenier (die 365 dagen per jaar open is) vervolgden we onze route met uitzicht op het strand van de Asterdplas. De horeca is dan erg dichtbij (Asterdhoeve), waar we vriendelijk werden bediend.

Na deze tussenstop gingen we verder via kronkelpaadjes met uitzicht op het strand en later uitzicht op het dorpje Terheijden aan de overkant van het water. Onderweg waren enkele wandelaars overgevaren met het pontje (voor fietsers en voetgangers), en nu wilden ze terug. Echter het duurde lang voordat het pontje kwam. Op het einde van dit wandelpad lagen enkele koeien te rusten. Maar ze bleven rustig liggen terwijl wij verder wandelden. Dit was dichtbij gemaal het Kraaienest. We zijn teruggegaan via knooppunten naar de bewoonde wereld ( de woonwijk Kroeten). Bij de kleine en de grote hoeve (De Grote Hoeve in breda (noord brabant) | Monument - Rijksmonumenten.nl ). hebben we ons nog een weg gebaand door een klein bosje.
Daarna was t tijd voor een vette hap bij de locale cafetaria. Ze wilden hier de stoelen niet buiten zetten omdat het ieder moment kon gaan regenen; er viel echter nog geen druppel.
Volgens deze website West Brabantse Vogelwerkgroep (westbrabantsevwg.nl) zou je de vogels moeten horen zingen (maar niet zien) in de buurt van het Elzenpad, daarom volgden we dit fietspad. Bij de bekende kapel van Dympha was ook een oude boerderij te zien in dezelfde bouwstijl als de kleine en de grote hoeve: Maria Dymphnakapel – Augustinus Parochie Breda. En toen waren we al weer op de terugweg richting brasserie t Archief. Daar aangekomen begon het uiteindelijk wel stevig te regenen, maar de weersvoorspellingen van “veel regen in de loop van de middag” waren gelukkig niet uitgekomen.
 
Reacties deelnemers
Inge E. (25-08-2021)
Wat een uitgebreid verslag. Leuk om terug te lezen. Gert-Jan, dank voor de organisatie van deze wandeling en iedereen dank voor de gezelligheid. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl