Woensdag
15-07-2020 11:15
Reacties: Hartensepad + Ommuurde Tuin
provincie Gelderland  vertrekpunt eindpunt Renkum (rondwandeling)  afstand 15  aantal deelnemers op dit moment 4
 
Reactie Jacco D. (organisator / kaartlezer)  (16-07-2020)
Op de zonnigste dag van de week liepen we een Klompenpad bij Renkum.
Voor mij de eerste keer weer met het OV. Het ritueel van vroeg opstaan, koffie op het station en een mooie wandeldag in het vooruizicht heb ik node gemist.
De dromerige busschauffeur gunde me nog een langere heenreis, door de uitstaphalte voorbij te rijden, maar een oplettende medehiker voorkwam al te veel oponthoud
We liepen met een groepje van vier door het Renkums Beekdal: een langwerpige, moerassige inham in het bos. Heen langs de ene bosrand, terug langs de andere.
Er was genoeg te zien.
Koeien op het pad, die mij met mijn rode jas gewoon negeerden. Herten, die gekke geluiden maakten. Een roofvogel op een ooievaarspaal. Jonge zwaluwen die vol verwachting hun hoofd buiten hun nest staken.
Na enkele kilometers kwam dan onze eerste horecastop bij de Ommuurde Muur. In deze voormalige moestuin van Koning Willem III worden nu honderden soorten eetbare planten verbouwd. Met naambordjes gelukkig, zodat deze Randstedeling ook wist waar hij naar keek. Ze hadden ook vergeten kruiden, maar de namen daarvan weet ik niet meer.
Verder was er een ruim terras, een winkeltje en een biologische toilet, met dito geur. Sorry, geurinvoelende lezers.
In ieder geval een mooie plek om eens te bezoeken. Daarna gingen we weer verder. Door het gebied lopen ook vele andere wandelroutes, zoals die van Maarten van Rossum, die volgens mijn medehikers, niet bepaald onschuldig is geweest. Iemand die ook niet altijd onschuldig was, is clown Bassie. We kwamen langs zijn caravan. Tegenwoordig kun je daar versnaperingen kopen. Wij lieten dat aan ons voorbij gaan, en gingen voor een biertje dichterbij het eindpunt.
Dat kwam er bij het boscafe, annex informatiecentrum Beekdal. De bierkeus laat nog wel wat te wensen over, maar je kunt wel heerlijk in de tuin zitten.
Daarna was het nog maar een klein stukje naar Renkum. De bus kwam precies aanrijden bij de halte. Het duurde wat langer voordat ik mijn mondkapje terugvond, waarop de chauffeur me een kleine reprimande gaf. OV reizen is toch nog niet helemaal wat het was, maar ik heb in ieder geval een leuke dag gehad. Groeten Jacco
 
Reacties deelnemers
Fiona V. (17-07-2020)
Mooi verslag van onze wandeldag, Jacco! We hadden erg geluk in het weer, althans in Arnhem plensde het de dag ervoor en erna. Tot de volgende hike! Groeten, Fiona 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl