Zaterdag
07-03-2020 10:30
Reacties: EXTRA Voormalige Vliegbasis Soest
provincie Utrecht  vertrekpunt eindpunt NS Den Dolder - NS Den Dolder  afstand 20  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Ilonka B. (organisator / kaartlezer)  (08-03-2020)
Dat was een leuke dag! Een verrassing, die voormalige Vliegbasis! s Ochtends stralende zon, s middags wat meer bewolking en wind, maar we hadden zeker niet te klagen over het weer, deze eerste zonnige zaterdag in vijf weken.
De voormalige vliegbasis vormde een verrassing: uitgestrekte natuur, stilte, brede, verlaten wegen en allerhande parafernalia die uit een (niet eens zo heel ver) verleden stammen: bunkers, een munitieopslagplaats, een Hawk-heuvel die nu fungeert als uitkijkpunt vanwaaruit je zowel de Utrechtse Dom als de zendmast van Hilversum kunt zien (en die vooraf wordt gegaan door een flinke klim over een nieuw aangelegde trap). En last but not least: de enorme landingsbaan. Asfalt tot aan de horizon, waarover, toch een beetje surrealistisch, tientallen fietsers heen en weer rijden. Mooi was het om de veldleeuwerik boven je te horen daar. Vanaf volgende week is het terrein afgesloten, zodat hij rustig kan broeden.
Ander aangenaam puntje was het museum. Mooie verzameling militaire historie (met enorme (historische) kisten voor de deur en binnen een klein leger aan tanks).
Al met al een aangenaam dagje wandelen in prettig gezelschap.

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl