Zaterdag
25-01-2020 10:35
Reacties: Kunst in de Bossen
provincie Noord-Brabant  vertrekpunt eindpunt NS Gilze-Rijen (rondwandeling)  afstand 17  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Jacco D. (organisator / kaartlezer)  (27-01-2020)
Op een waterkoude zaterdag liepen wij de kunstroute. Gelukkig werkte de NS goed mee, anders was dit geen KuNStroute, maar een K*troute (vul zelf maar in).
Na een korte aanlooproute "verdienden" we na 2 km onze eerste horecastop. Die was bij een oud en antiek Brabants cafe. Onze ober kwam heel pro-actief aanzetten met een dienblad vol koffie, nog voordat we iets konden bestellen. Ook slaagde hij er wonderwel in om iemand zijn hand om te laten draaien zonder hem aan te raken. Echt heel knap, onze ober!
Na dit stukje entertainment (huh huh) begon de Kunstroute dan echt. Zoals wel vaker bij kunst kom je langs objecten waarvan je je kunt afvragen of het kunst is. De vleermuiskelders zagen er wel heel functioneel uit. De stal zou iets gezichtsbedroggerigs moeten hebben, maar dat haalde lang niet iedereen eruit. Het was eerder gezichtsbedrog-bedrog.
De bijenkorf had inderdaad iets kunstigs. En dan had je ook de contemplatieve plek, maarre zie dat maar eens goed uit te spreken als je aan het wandelen bent.
Al met al gaf die Kunst wat reuring. De wandelroute zelf was ook wel mooi, gevarieerd in ieder geval, soms wat veel over de grote weg, maar dankzij de GPS konden we af en toe een alternatief uitkiezen over smallere paadjes.
Verder gaat Grote Dank uit naar Suzan P. Zij mailde me dat de Seterse hoeve failliet was, zodat ik van te voren een alternatieve tweede horecastop kon uitzoeken. Dat werd de Jacobushoeve, waar je ook verder prima kunt zitten, als je de muziek wegdenkt. Dank je wel Suzan!
Het laatste stukje ging terug naar Rijen. Ik vond het leuk dat een groot deel van de groep de dag in een cafe wilde afsluiten. Al met al een geslaagde hike, als je het mij vraagt. Groeten Jacco
 
Reacties deelnemers
henk p. (27-01-2020)
jacco, was weer gezellig, vond de kunstroute interesant, alleen jammer dat we toch nog aardig moesten zoeken naar de objecten, daardoor alleen in de verte de 8baan gezien.... uitgebreid verslag trouwens netjes! 
Rene van de R. (27-01-2020)
Jacco, bedankt voor de mooie kijk op kunst tijdens een wandelroute ;-) Het was een gezellige dag. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl