Zondag
03-11-2019 11:00
Reacties: EXTRA Schaapsdrift route
provincie Limburg  vertrekpunt eindpunt Wanssum (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 4
 
Reactie Jacco D. (organisator / kaartlezer)  (04-11-2019)
Zondag 3 november: hengstenbal in Wanssum. En dus gingen vijf Mannen op pad naar een dorpje, dat ze vroeger niet hebben gehad met topo. Twee mannen hadden voor de gelegenheid een kekke regenpet opgezet.
Na ruim 2 kilometer stond een horecastop op het programma. De kaartlezer mag zich wel op zijn mannelijk borst kloppen, dat hij erin slaagde de groep hiernaar toe te loodsen. Een wijs weekendhiker zei namelijk dat je nooit iemand dood mag maken met een blije mus.
De horeca was in de kantine van de golfclub. De kaartlezer was bang voor kakkineuze taferelen, maar dat viel alleszins mee. De caddymaster vroeg bij de ingang heel scherpzinnig of we wandelaars waren. Een vraag, die we droog, met "ja" beantwoordden. Het uitblijven van een dodelijke blik terug, deed vermoeden dat we welkom waren.
Dus liepen we door naar boven, waar we vriendelijk onthaald werden door de serveerster van dienst. De koffie en de thee smaakten prima en waren zeker niet duur. Ze werden geserveerd met pepernoten en een plakkerig sinterklaassnoepje, maar dat ter zijde. Ter zijde van de koffie welteverstaan; niet erin.
We vervolgden onze weg. Genietend van de blessuretijd van de herfst kwamen we door bos, bos en nog eens bos. Over een krakkemikkig bruggetje staken we slootje over en we draafden over een stukje zwaar stuifzand.
Ook hielden we een staande receptie voor een bankje. Opstaan voor iemand misstaat immers niemand.
Het laatste stukje werd het landschap iets opener. Een hondenuitlaatster werd vriendelijk begroet. We kwamen dwars door het pittoreske Geijsteren. Wat een ontdekking was dat! Hier hadden ze een heerlijke dorpscafe. Een kroeg die je bijna doet overhalen om ook in Geijsteren te gaan wonen.
Vanuit het raam had je uitzicht op een processie. En dan heb ik het niet over een rups, maar over een stoet mensen, die achter iemand met opgeheven stokken aanloopt. Een soort weekendhike dus, maar dan met extra attributen. Het was dat het geen zondagochtend meer was, anders hoorde hier vast ook Blaosmuziek bij. De serveerster lachte besmuikt toen de meute een opgebroken straat inliep, waardoor ze een heel stuk om moesten lopen.
Wij hoefden gelukkig niet om te lopen. Drie kilometer later stonden de hengsten weer in Wanssum, de plek waar alles begon. Het was een mooie hike. Groeten Jacco
 
Reacties deelnemers

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl