Zaterdag
26-10 t/m Zondag
27-10-2019
Reacties: Hoge Ardennentocht - voor avonturiers
provincie Buitenland  vertrekpunt eindpunt Eupen - Malmedy (B)  afstand 13 + 20 km  aantal deelnemers op dit moment 5
 
Reactie Julie S. (organisator / kaartlezer)  (27-10-2019)
Deel 1 van de Hoge Ardennentocht.
Na wat navigatieproblemen begonnen we in de middag in Ternell aan deze weekendhike. Het was schitterend herfstweer en we hadden weidse uitzichten over de uitgestrekte vlakte van de Hoge Venen. Knuppelbruggetjes zorgden er voor dat we niet wegzakten in het veen. Daarna liep de route langs het riviertje Helle en dat was wel heel erg nat. Steeds zoeken naar stukjes grond waar je je schoen kon neerzetten zonder tot aan je enkels in het water te zakken. Als weekendhike-diehards trotseerden we dit pad. Toen we weer vaste grond onder de voeten hadden konden we even pauzeren. Na 16km bereikten we moe maar voldaan Baraque Michel. Een herberg midden in het verlaten veengebied. Gezellig gegeten en gedronken.
De volgende ochtend was het nat en mistig. Gelukkig trok de mist snel weg en bij het ontbijt konden we genieten van de vogels vlak voor het raam die ook aan het ontbijten waren. Nadat iedereen regenkleding had aangetrokken (wat een verschil met de dag ervoor) vertrokken we voor een lange tocht richting Malmedy. Een heel ander landschap deze dag. Veel bos in mooie herfstkleuren, overal beekjes, smalle paden hoog langs de helling. Bij de pauzeplek warmden we lekker op met soep. De kilometers waren wat verder dan de kaart aangaf, of in ieder geval voelden ze langer door de vele stijgende paadjes. Na zo n 22km bereikten we nog net voor het donker ons eindpunt. Weekendhike geslaagd!
Deze tocht was bedoeld voor avonturiers. En een avontuur was het! Ik heb er erg van genoten. De afwisseling in het weer, de afwisseling in het landschap.
Ik hoop dat iedereen weer veilig is thuisgekomen. Veel dank voor jullie gezelschap en tot een volgende avontuur.
ps. de foto s staan in de link. Als de foto s niet laden in internet explorer, gebruik dan google chrome of firefox.
Foto's

Kijk hier voor de foto's van deze tocht.

 
Reacties deelnemers
Marco V. (31-10-2019)
was leuk. Mooie wandelingen. Net even naar de duitstalige historie op Wikipedia gekeken... en tweede wereldoorlog. 
Jacco D. (28-10-2019)
Een weekendje dat als mini-vakantie aanvoelde. Prachtige wandelingen, overnachten in een herberg en lekker wild gegeten. Ik kijk er met veel plezier op terug. 
ageeth v. (27-10-2019)
Echt een hele mooie tocht. Dankejewel Julie. Ook voor de mooue foto s. Groetjes Ageeth. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl