Woensdag
07-08-2019 11:00
Reacties: De N70, Pannenkoekwandeling door de heuvels
provincie Gelderland  vertrekpunt eindpunt Nijmegen (rondwandeling)  afstand 18  aantal deelnemers op dit moment 9
 
Reactie Jacco D. (organisator / kaartlezer)  (09-08-2019)
Wij hebben de N70-wandeling gelopen. Een wandeling die vrijwel nergens vlak is en daarom on-Nederlands aandoet. Van alle wandelingen die ik in Nederland heb gelopen behoort deze tot mijn favorieten.
Het sportieve karakter van de tocht was bij sommigen al bekend. "ik hoop dat ik in ieder geval de helft haal", hoorde ik iemand zeggen. Dat is gelukt; iedereen heeft gewoon het einde gehaald. En dat na 460 meter klimmen en dalen. Noem het maar niets!
Dit ging niet zonder slag of stoot.
Halverwege kwamen we langs het schattige huisje van de voormalige vereniging "Das en Boom". In dat huisje kregen we te maken kregen met een tomeloos enthousiaste gids. Altijd leuk , maar zie er ook maar weer eens van los te komen.
Na dit stressmomentje voor de kaartlezer, kwamen we op de Duivelsberg: een voormalig offerplaats voor heksen. Wij hadden geen heksen bij ons om te offreren dus ging het snel door naar het naastgelegen pannekoekenrestaurant. Vanwege de heerlijke en bijzondere pannekoeken (de mergelpe bijvoorbeeld) welhaast een verplichte pauzeplek. Over ontelbare heuvels ging het terug naar het afspreekpunt. We liepen door prachtige loofbossen, passeerden het filosofendal, waar we als ware filosofen filosofeerden over de vraag of hier ooit is gefilosofeerd, en maakten op speciaal verzoek een uitstapje naar de kabouterboom: met een omtrek van 8,5 meter de dikste boom van Nederland
Rond half zes kwamen we weer aan op ons startpunt: restaurant Tante Koosje. Koosje zal nooit mijn favoriete tante worden, want zoals wel vaker zijn wij daar op onvriendelijke manier de deur gewezen. Gelukkig waren we welkom bij ome Jos, waar een groot deel van de groep genoten heeft van een biertje op het zonnig terras.
Al met al was het een heerlijk zomers dagje uit, waarin we misschien wel langer op het terras hebben gezeten dan gewandeld. Ik vond het leuk. Bedankt voor jullie komst! Jacco
 
Reacties deelnemers
Jos´┐Ż B. (09-08-2019)
Het was een super mooie wandeltocht, met dank aan Jacco want als ie hier niet op stond, was ik daar niet zo gauw gaan lopen! Dank voor je leuke verslag. Wel had ik qua knietjes en bepaalde spieren de dag erna nodig om op krachten te komen... op de OV fiets door Arnhem zonder versnelling heuvelop ging nog maar net. Ik was meer dan normaal, trots dat het me gelukt is... omdat het ook nog de eerste tocht was die ik na 4,5 jaar he meegelopen. groetjes Jose. 

Carpoolen, voorpret of even laten weten wat je vond van de tocht?
Plaats een bericht (alleen voor deelnemers)


terug

deze pagina is zichtbaar voor alle bezoekers van de site www.weekendhike.nl

  •  
  • Wandelzoekpagina.nl
  • www.hiking-site.nl